Editura Adenium lansează cele mai recente apariții editoriale la Bookfest

mai 25th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Editura Adenium lansează cel mai recent volum publicat în colecția „PunctRO. Proză”: ”Frumusețea lucrurilor trecătoare, semnat de Andrada Cooș.

Sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 12.30, la Cafeneaua literară „Kretzulescu” (C1), iubitorii de literatură sunt invitați la lansarea volumului de debut al Andradei Cooș, Frumusețea lucrurilor trecătoare. La eveniment vor participa Alexandra-Georgiana Andrei (PR manager Hyperliteratura.ro), Alexandra Gheorghe (niponolog, lect.dr. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București) și Andrada Cooș. Evenimentul va fi prezentat de Andrada Fiscuteanu (jurnalist).

Andrada Cooș s-a născut în Reghin, județul Mureș și este absolventă a Departamentului de Jurnalism al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A urmat cursurile de creație literară ale Universității Brunel din Londra sub îndrumarea lui Fay Wheldon, după care a câștigat o bursă de cercetare la o renumită universitate din Kyoto. Cititoare avidă, Andrada a trăit în șase țări, are două tatuaje și o pasiune pentru toate lucrurile frumoase și geeky.

Proaspăt ajunsă în Japonia, Adriana încearcă să se integreze în viața studențească, cu rezultate îndoielnice. În cele din urmă, își găsește locul în rândul celorlalți studenți străini: australieni petrecăreți, englezi plini de ei, finlandezi scandalagii și, bineînțeles, singurul alt român pe care îl întâlnește acolo. Împreună, explorează temple, încearcă diverse chimonouri, participă la ceremonii, vizitează cluburi de jazz și travestiți și filosofează pe tema eternei fascinații japoneze. O perspectivă plină de umor asupra frumuseții, frustrărilor și nebuniei vieții într-una dintre cele mai admirate culturi din lume.

Număr de vizualizări :1123


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro