Editura Adenium anunță apariția unui nou volum semnat de Claude Karnoouh

mai 27th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Editura Adenium lansează un volum semnat de reputatul antropolog și sociolog francez, Claude Karnoouh: ”Autoportretul adolescentului îmbătrânind. Scurt roman sociografic”. Iubitorii de literatură vor putea participa la o sesiune Q & A cu autorul Claude Karnoouh duminică, 28 mai 2017, începând cu  ora  17.00, la Scena Agora (Pavilionul C4 din Centrul Expozițional Romexpo). Alături de autor se va afla Gabriel Cheșcu, redactor-șef Editura Adenium.

„Autoportretul adolescentului îmbătrânind” este povestea de dragoste a unui francez trecut de a doua tinerețe în Romania contradictorie și bulversantă de după 1989. Încă însurat cu cea de-a treia soție și tată a trei copii, profesorul venit din Franța la o universitate din Cluj se îndrăgostește de o tânără bibliotecară, alături de care trăiește paradoxurile unei iubiri târzii. Într-o Românie în care coexistă cele mai luxoase mașini și produsele ieftine, de bazar, profesorul venit din Occident descoperă societatea obedientă, temătoare și materialistă din postcomunism. După șase luni de euforie, în care plănuiește să-și construiască o viață nouă alături de mai tânăra lui iubită, eroul principal își dă seama de rapacitatea și lipsa de scrupule a acesteia și părăsește dezamăgit „laboratorul” numit România. Suferința trăită aici l-a forțat să lase în urmă pentru totdeauna și viața boemă de adolescent întârziat.

Număr de vizualizări :948


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro