Atelier de Carte Obiect pentru copii de toate vârstele

mai 10th, 2017 | By | Category: Postcard

Începând cu data de 13 mai 2017, Muzeul Național al Literaturii Române organizează proiectul Carte Obiect, prin care își propune să creeze un ambient unic în care copiii să-și dezvolte imaginația și să învețe să considere arta ca parte importantă și indispensabilă a vieții cotidiene, mijlocul folosit fiind chiar arta. Primul atelier, din seria organizată în perioada 13 mai – 1 iulie 2017, va avea loc sâmbătă, 13 mai, ora 11.00, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66 și va fi coordonat de artista Mirela Trăistaru.

Scopul atelierelor pentru copii este de a îi încuraja să se exprime prin intermediul artei plastice, de a comunica liber prin imagine și de a-și dezvolta capacitatea de concentrare și de autodisciplină prin activități de creație.

Cartea Obiect sau cartea de artă este o formă de organizare și de păstrare a lucrărilor concepute de copii, pe care aceștia o pot revedea pentru a-și aduce aminte de toate tehnicile învățate. La fiecare lecție, copiii vor fi inițiați în diferite tehnici precum desenul, tehnicile mixte, colajul, acuarela.

Acces gratuit pentru copii 6+.

Mirela Trăistaru s-a născut în Bistriţa şi a absolvit Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte „Ioan Andreescu” Cluj-Napoca (secţiile de Creaţie Vestimentară şi Pictură) şi Masteratul în Pictură la Universitatea de Arte Bucureşti, profesor Ştefan Câlţia. A fost prezentă în numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate, și a participat la bienalele din Cairo şi Beijing, la prezentări de modă, tabere şi simpozioane de creaţie, domeniile în care se exprimă fiind pictura, desenul, scenografia, bodyart, happening, media, obiectul de artă şi lucrări monumentale. Mirela Trăistaru are lucrări în colecţii de stat şi particulare în următoarele ţări: Franţa, Italia, Danemarca, Olanda, Austria, Germania, Elveţia, Ucraina, Serbia, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, India, China, Japonia, Coreea de Sud, SUA şi în muzee precum: Muzeul de artă Beijing, Muzeul de artă Satul Mare, Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi.

Număr de vizualizări :809


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro