”REALIZE”- instalație și performance, la Timișoara

mai 24th, 2017 | By | Category: Postcard

Duminică, 28 mai 2017, ora 16.00, în Piața Libertății Timișoara, artistul ADRIAN FLOREA din Karlsruhe / Germania – în cooperare cu studenții de la secția de actorie, FACULTATEA DE MUZICĂ ȘI TEATRU, UVT & LOGART GALLERY va prezenta instalația și performance-ul numit REALIZE.

adrian-florea.de/

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de înfrățire a orașelor Timisoara și Karlsruhe, artistul Adrian Florea a venit cu ideea unei instalații, care să pună în prim plan utilizarea materiilor prime.
Astfel de unul dintre stâlpii de iluminat din Piața Libertății va fi atârnat un tomberon galben.
Iluminat în noapte, el reprezintă întrebarea de unde provenim și încotro ne îndreptăm.
Chiar și tomberoanele însele vor deveni într-o zi gunoi.
Materiile prime nu sunt veșnice iar gunoiul produs de noi poluează mediul înconjurător.
Născut la Timișoara, Adrian Florea a urmat cursuri de pian, actorie și balet, apoi studiile în domeniul artelor plastice la Karlsruhe, unde trăiește și lucrează până în prezent.

Expoziții individuale: Rotterdam, St.Etienne, Pforzheim, Karlsruhe și Karlsruhe – Durlach.

Această lucrare ne supune atenției condiția reciclării în lumea de azi printr-o abordarea artistică neconvențională. Sorin Scurtulescu, coordonator LogArt Gallery

Parteneri: PRIMĂRIA KARLSRUHE, PRIMĂRIA TIMIȘOARA, CONSULATUL REPUBLICII FEDERALE GERMANIA TIMIȘOARA

Acest eveniment face parte din programul ZILELOR CULTURII ȘI ECONOMIEI GERMANE ÎN BANAT 2017 în contextul celebrării a 25 de ani de înfrățire între TIMIȘOARA și KARLSRUHE.

Număr de vizualizări :666


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro