WORKSHOP-uri, în cadrul festCO 2017 – Festivalul Comediei Românești

apr. 25th, 2017 | By | Category: Postcard

Teatrul de Comedie vă invită să participați – în cadrul Festivalului de Comedie Românească festCO ediția a XV-a, 27 mai – 4 iunie 2017 la câteva workshop-uri dedicate tinerilor actori și dramaturgi din România.

  • WORKSHOP OPERA PEKING (JING JU)

Compania de teatru Star Theatre Beijing vă așteaptă – pentru prima dată în România – la un workshop dedicat tradiționalei arte a spectacolului Jing Ju

Peking Opera (Jing Ju) este o formă tradițională de artă a spectacolului din China, cu o vechime de peste 300 de ani, care combină Într-un mod armonios muzică, performanță vocală, pantomimă, dans și acrobație.

Se pot înscrie actori absolvenţi ai facultăţilor de teatru (Actorie). Pentru înscrieri trebuie trimis CV-ul și 5 fotografii pe adresa teatrul@comedie.ro

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.

  • WORKSHOP TEHNICA ONE-MAN SHOW-LUI CU THADDEUS PHILLIPS

Thaddeus Phillips este regizor de teatru, scenograf și actor de teatru și film originar din Denver, Colorado, cunoscut în special pentru producțiile Red-eye to H avre de Grace, 17 Border Crossings și The Amazing Spider-Man 2. Spectacolele sale au fost montate la New York Theatre Workshop, Barrow Street Theatre, PS122 etc precum și în Spania, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Serbia, Mexic, Slovenia, Columbia, Costa Rica și Italia.

Se pot înscrie actori absolvenţi ai facultăţilor de teatru (Actorie). Pentru înscrieri trebuie trimis CV-ul și 5 fotografii pe adresa teatrul@comedie.ro

Înscrierile se fac până vineri 15 mai.


  • WORKSHOP DE SCRIERE DRAMATICĂ COORDONAT DE MATEI VIȘNIEC ȘI SAVIANA STĂNESCU

Festivalul Comediei Românești  continuă provocarea adresată tinerilor dramaturgi prin Laboratorul de comedie, ediția a III-a, 2017

Condiții de înscriere:

  • CV-ul participantului;
  • un fragment de min. 10 pagini (cu diacritice) dintr-un text de comedie propriu;
  • disponibilitate în perioada 8 mai – 4 iunie;

Înscrierile se fac până vineri 5 mai.

Vor fi selectate cele mai bune texte, iar autorii vor lucra împreună cu Matei Vișniec și Saviana Stănescu, pentru a le perfecționa, în cadrul Laboratorului de Comedie.

Matei Vișniec (n. 1956, Rădăuți) debutează ca poet în 1980, piesele sale de teatru fiind sistematic refuzate de cenzura comunistă.

În 1987 părăsește România și cere  azil politic în Franța.  Lucrează ca jurnalist între 1988 și 1989 la BBC Londra și, începând cu 1989, la RADIO FRANCE INTERNATIONALE – Secția Română. În 1993 primește cetățenia franceză.

Scrierile sale dramatice, din care amintim: Angajare de clown, Ioana și focul, Mașinăria Cehov și Mansarda cu vedere spre moarte sunt montate în peste 30 de țări. În România, Matei Vișniec este considerat cel mai jucat dramaturg român în viață.

Saviana Stănescu – poet, dramaturg și jurnalist româno-american. În anii 90 piesele sale au fost jucate în SUA, Marea Britanie și Austria și, începând cu  2001, Saviana Stănescu s-a stabilit la New York unde este în prezent profesor universitar de dramaturgie și teatru contemporan.

Dintre piesele cele mai de succes enumerăm: Infanta. Mod de întrebuințare, Apocalipsa gonflabilă, I-Migrant in New York, Waxing West etc.

Număr de vizualizări :1021


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro