Se prelungesc expozițiile deschise la Muzeul George Severeanu

apr. 4th, 2017 | By | Category: Postcard

Muzeul Municipiului Bucureşti anunță prelungirea celor două expoziții temporare deschise la Muzeul George Severeanu, ”Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi” și ”Obiecte preistorice din colecţia Severeanu”, până pe data de 21 mai 2017. Astfel, acestea vor putea fi vizitate și de Noaptea Muzeelor, care va avea loc sâmbătă, 20 mai 2017.

Proiectul Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi, reprezintă o continuare a seriei de expoziţii tematice care a debutat în anul 2013 în cadrul Muzeului George Severeanu şi vine în întâmpinarea dorinţei publicului de a admira valoroasele colecţii adăpostite aici. Pornind de la importanţa istorică, documentară şi memorială a obiectelor incluse, expoziția are la bază trei colecții importante: Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu”, Colecţia Numismatică și Colecţia denumită convenţional Paranumismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti.

Expoziția Obiecte preistorice din colecţia Severeanu aduce în atenția publicului obiecte străvechi și povestiri recente, toate dezvăluite într-un ambient desăvârșit: Sala cu Vitralii a Muzeului George Severeanu. Obiectele expuse sunt mai puțin cunoscute, fiind parte din colecția privată constituită de dr. George Severeanu și donată Muzeului Municipiului București în anul 1939. Aceasta are o istorie unică al cărei personaj principal este fondatorul său și oglindește, printre altele, personalitatea, gradul de erudiție, situația materială, statutul social, gusturile estetice și artistice ale colecționarului, fiind și amprenta paradigmelor       socio-politice specifice perioadei în care au avut loc achizițiile.

Muzeul George Severeanu a fost reşedinţa primului director al Muzeului Municipiului Bucureşti şi reprezintă un exemplu tipic pentru arhitectura bucureşteană din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Medicul radiolog George Severeanu (1879 – 1939) a fost un pasionat colecţionar de antichităţi, adunând în cursul vieţii valoroase artefacte. Seria de obiecte arheologice din colecţia „Maria şi dr. George Severeanu” cuprinde vase greceşti antice (fiind una dintre cele mai mari şi valoroase colecţii de acest gen), statuete de Tanagra, bronzuri şi marmură, sticlărie romană, geme şi camee antice, ceramică aparţinând culturilor Cucuteni, Vădastra, Wietenberg şi Boian. Toate aceste piese au fost achiziţionate de către George Severeanu din România, Bulgaria, Italia şi Grecia.

Muzeul George Severeanu se află pe Strada Henri Coandă nr. 26 și poate fi vizitat de  marţi până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00 (ultima intrare se face la ora 17.30).

***

Expoziții deschise la:

Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2), marți duminică, orele 10.00 18.00

  • Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977
  • Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic
  • Vindecări miraculoase – Theodor Pallady
  • Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?
  • Fotografii din Bucureştiul interbelic marca Ebner
  • Timpul orașului

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), miercuri duminică, orele 10.00 18.00

  • Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute
  • În apropierea sfinților – Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani (corpul Lapidarium)

Muzeul de artă populară Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1), miercuri duminică, orele 10.00 18.00

  • Fraţii Minovici – pionierat medical şi univers spiritual
  • Semne și simboluri – Viziuni apophenice în domeniul fractalic

Vizitați și:

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16), miercuri duminică, orele 10:00 – 18:00

Muzeul Victor Babeș (Str. Poet Andrei Mureşanu 14 A), marți duminică, orele 10:00 – 18:00

Colecția de artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 iunie nr. 36 – 38), marți duminică, orele 10:00 -18:00

Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8), miercuri duminică, orele 10:00 – 18:00

Participați la:

Observații astronomice și prezentări de Planetariu (Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu – Bd. Lascăr Catargiu nr. 21)

Număr de vizualizări :1084


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro