spot_img

Radio România aniversează majoratul… Gaudeamus Cluj-Napoca!

Între 5 şi 9 aprilie 2017, în Piaţa Unirii,  Radio România, la faţa locului reprezentat de Centrul Cultural Media şi Radio Cluj, vă invită la un festin literar pentru toate vârstele şi gusturile, oferit de cel mai longeviv şi mai important eveniment din Transilvania, dedicat CĂRŢII: GAUDEAMUS Cluj Napoca. Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 5 aprilie, la ora 11.00. Preşedintele de onoare al ediţiei va fi poetul Ion Cristofor.

Gaudeamus Cluj-Napoca a ajuns în această lună la vârsta majoratului. Pentru toate zecile de mii de volume pe care am putut să le răsfoim aici, pentru miile de lansări pe care le-a găzduit, şi mai ales pentru sutele de ore de BUCURIE pe care ni le-a adus în aceşti ani, merită o sărbătoare de neuitat. Peste 60 de standuri şi mii de volume care abia aşteaptă să fie luate cu asalt de cititori, câteva zeci de evenimente – majoritatea lansări şi prezentări de carte, muzică bună şi o tombolă cu premii extrem de atractive, dedicată cumpărătorilor de carte.

Programul de vizitare este următorul: miercuri – sâmbătă între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică între orele 10.00 şi 15.00; accesul este liber, atât pentru pasionaţi, cât şi pentru cei care vor intra doar din curiozitate.

***

Gaudeamus Cluj-Napoca 2017, repere statistice:

– peste 70 de expozanţi reuniţi în 64 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România

– edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte. Prezenţa editurilor de top din România şi a celor mai importanţi distribuitori naţionali de carte străină este garanţia pentru o ofertă remarcabilă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile, cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate;

– o suprafaţă de peste 600 mp de standuri, care egalează recordul înregistrat la ediţia precedentă;

– aproape 90 de evenimente adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.

Proiecte Radio România derulate la GAUDEAMUS Cluj-Napoca

–          Faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio Cluj, care va avea loc vineri, 7 aprilie, la ora 16.00.

–           Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Sâmbătă, 8 aprilie, la ora 10.30, sunteţi aşteptaţi să îi cunoaşteţi pe „invitaţii de nota 10” la GAUDEAMUS Cluj-Napoca, elevi din judeţul Cluj premiaţi la olimpiade internaţionale la diferite discipline: Ferencz Pèter (Şcoala Gimnazială Unguraş), Ambăruş-Egyed R. Ágnes (Liceul Unitarian „János Zsigmond”, Cluj-Napoca), Balázs Hanna Imola (Liceul Teoretic „Apáczai Csere János”) şi Finta Klára Enikö (Liceul Unitarian „János Zsigmond” Cluj-Napoca). Premiile vor fi oferite de Dacia şi Restaurant Shanghai.

–          Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, este oferit unei biblioteci publice.

Premiile GAUDEAMUS Cluj-Napoca 2017 vor fi decernate duminică, 9 aprilie, începând cu ora 12.00, astfel:

–          Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului;

–           Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului

–           Premiul Educaţia – decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale la GAUDEAMUS Cluj-Napoca;

–           Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, de către Lions Club Genesis Cluj;

–           Premiile Tombolei GAUDEAMUS, care vor fi acordate pe baza tragerii la sorţi a buletinelor de Vot al Publicului şi care constau în sume de bani (oferite de Lions Club Genesis Cluj) şi în obiecte de mobilier (oferite de Casa Augustin).

–          Premiile Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, oferite de Lions Club Genesis Cluj şi Restaurant Shanghai.

GAUDEAMUS Cluj-Napoca este una dintre cele mai vechi şi de impact componente ale Programului LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul declarat de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale.

Palmaresul cumulat al programului, în intervalul 1994 – 2017, însumează 97 de evenimente organizate sub brandul GAUDEAMUS, circa 9.700 de expozanţi, 2.813.000 de vizitatori şi peste 11.600 de manifestări culturale, cu profil preponderent literar.

Principalele componente ale programului sunt: GAUDEAMUS  Internaţional (23 de ediţii), Caravana GAUDEAMUS (Cluj-Napoca – 18 ediţii, Craiova – 16 ediţii, Litoral  – 8 ediţii, Oradea – 3 ediţii),  GAUDEAMUS Carte Şcolară (14 ediţii) şi o serie de proiecte culturale conexe. Calendarul Programului LECTURA 2017 mai cuprinde: Oradea (10 – 14 mai), Litoral (11 – 15 august), GAUDEAMUS Carte Şcolară (14 – 24 septembrie) şi GAUDEAMUS Internaţional (22 – 26 noiembrie).

Gaudeamus Cluj-Napoca – un eveniment Radio România

Partenerii ediţiei

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale şi Dacia Parteneri: Lions Club Genesis Cluj, Casa Augustin, Restaurant Shanghai, Merlin’s Vitamin Aqua

Parteneri media: mediaTRUST, Cluj.com

Pentru detalii suplimentare privind această ediţie a Caravanei GAUDEAMUS Cluj-Napoca, vizitaţi site-ul www.gaudeamus.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508