Radu Boroianu, propunerea UNITER, Asociației Timișoara Capitală Europeană 2021, UZPR și altor 8 uniuni de creație și asociații pentru funcția de președinte al ICR

apr. 3rd, 2017 | By | Category: Postcard

Radu Boroianu este  propus pentru funcția de președinte al Institutului Cultural Român  din partea UNITER, Asociației „Timișoara Capitală Europeană 2021”, Filialei Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor  Plastici din România, Centrului de cercetare, documentare și promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România,  Fundației „Festivalul Shakespeare” din Craiova,  Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu,  Asociației Culturale Internaționale „Soleil de l’est”.

„Programele realizate la nivelul Institutului Cultural Român au constituit instrumente valabile de promovare a culturii românești în lume, printr-o strategie coerentă și constantă, iar prezența domnului Boroianu la conducerea acestei instituții constituie o garanție a continuării acestora.”, se arată în scrisoarea adresată de UNITER Preşedintelui Senatului României, domnului Călin-Constantin-Anton POPESCU-TĂRICEANU, Biroului permanent al Senatului, Comisiei pentru cultură şi media a Senatului României, domnului Lucian ROMAȘCANU, Preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului României, Comisiei pentru politică externă a Senatului României, domnului Cristian-Sorin DUMITRESCU, Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României.

De asemenea, Asociația „Timișoara Capitală Europeană 2021”,  alături de alte 6 uniuni de creație și asociații de utilitate publică,  a adresat o scrisoare prin care îl propune pe Radu Boroianu pentru funcția de președinte ICR subliniind că : „Radu Boroianu poate consolida climatul de demnitate.”

În același timp, mai multe asociații și uniuni ale românilor din comunitățile istorice și din jurul granițelor, printre care: Centrul Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuți (Ucraina), Fundația Culturală de Binefacere „Casa Limbii Române” din Cernăuți (Ucraina), Uniunea Societăților Românești „pentru integritate Europeană” din Cernăuti (Ucraina), Centrul Bucovinean Independent de Cercetări Actuale din Cernăuți, Asociația Național-Culturală a Românilor din Regiunea Odesa „Basarabia” (Ucraina), Comunitatea Românilor din Serbia, Congresul Românilor din Serbia, Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, Asociația „Tinerii Moldovei” (R. Moldova) , Asociația „Răsăritul Românesc” din Chișinău (R. Moldova), au adresat o scrisoare deschisă prin care își reafimă sprijinul pentru Radu Boroianu pentru un nou mandat.

„Noi, ca asociații reprezentative ale românilor din jurul frontierelor, care își aduc permanent contribuția la protejarea și promovarea identității noastre în statele de reședință, ne simțim datori să vă transmitem susținerea și încrederea noastră că veți reuși să continuați în mandatul dumneavoastră, și în anii următori, programele de păstrare și promovare a identității românești prin proiecte culturale și educaționale importante, de formare de lideri, de creare de instituții de de promovare a valorilor culturale românești în ansamblu. (..) Pentru  românii din jurul României, supuși permanent asimilării și deznaționalizării, este importantă continuitatea acestor politici care urmează cu strictețe strategia referitoare la problematica românilor de pretutindeni, la fel cum este ca un conducător de instituție să înțeleagă și să își asume această direcție de acțiune cu impact major asupra comunităților noastre. Precizăm că vom face cunoscută această scrisoare și altor instituții publice din România, pentru că este deosebit de important pentru noi ca activitatea dvs să continue.”, se arată în scrisoarea românilor din jurul granițelor României.

Senatul Romaniei a prelungit perioada de depunere a propunerilor pentru funcțiile de președinte, vicepreședinți ICR și pentru celelalte 20 de funcții de membru în Consiliul de Conducere al ICR, urmând ca în perioada următoare Biroul Permanent al Senatului să discute aceste propuneri și să le înainteze Comisiei de Cultură și Media din Senat.

Număr de vizualizări :938


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro