Premieră studenţească de primăvară, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara

apr. 29th, 2017 | By | Category: Postcard

„Deşteptarea primăverii”, celebrul text de Frank Wedekind despre fragilitatea vârstei de adolescent şi maturizarea sexuală, a fost  pus în scenă şi la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara de către tânăra actriţă-regizoare Horváth Anna.

Relaţia tensionată dintre părinţi şi adolescenţi în ceea ce priveşte curiozitatea sexuală, sentimentele şi senzaţiile noi pe care le simt băieţii în preajma fetelor, homosexualitatea şi consecinţele lipsei de comunicare cauzate de tabuuri şi preconcepţii – toate acestea sunt abordate într-un limbaj teatral modern, adaptat de către echipa de tineri care a pregătit spectacolul. Textului, care a fost deja montat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” şi la Teatrul German de Stat Timişoara, i se adaugă monologuri cu caracter autobiografic scrise de actori şi se imprimă o atmosferă mai degajată, deschisă, susţinută de coregrafie şi muzica electrică. Din distribuţie fac parte studenţii Universităţii “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi a Universităţii din Târgu Mureş: Abai-Szabó Tamás, Daragus Anna, Matola Norbert şi Wessely Zsófia Anna, precum şi actorii profesionişti Éder Enikő, Gelányi Bence, Kiss Attila, Lőrincz Rita, Lukács Szilárd şi Mihály Csongor.

Horváth Anna (n. 1988, Ungaria) s-a alăturat de curând trupei de actori a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, după ce a terminat Actoria şi Regia la Universitatea de Artă din Târgu Mureş. Momentan îşi finalizează masteratul în regie, iar prin acest spectacol propune o versiune fresh, dinamică a textului lui Wedekind. Din echipa care pregăteşte noua premieră a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” fac parte şi László Beáta Lídia (dramaturgie), Székedi Ágota Anna (scenografie), Ádám Rebeka (muzică originală), Szabó Franciska (mişcare scenică), Keresztes Péter (proiecţii video) şi Délczeg Andrei (proiecţii video), astfel că media de vârstă a echipei care pregăteşte spectacolul sare puţin peste 20 de ani.

Următoarea reprezentaţie va fi duminică, 30 aprilie 2017. Se asigură traducere în limba română la cască. Pentru premieră, locurile sunt epuizate, însă pentru reprezentația din 30 aprilie biletele  pot fi achiziționate de la casieria de pe strada Alba Iulia nr.2, sau online, de pe biletmaster.ro, la prețul de 12, respectiv 6 lei (pentru pensionari, elevi și studenți).

Număr de vizualizări :1346


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro