Corul de Copii Radio, la Sala Radio

apr. 5th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 8 aprilie 2016ora 19.00, scena Sălii Radio devine un spațiu al jocurilor copilăriei pe ritmuri muzicale, într-un concert – spectacol al Corului de Copii Radio, sub îndrumarea dirijorului Voicu Popescu, în regia lui Dragoș Huluba. Acompaniat la pian de Magdalena Faur, cu participarea lui Alexandru Anastasiu și a Cristinei Anghel (percuție), a lui Freja Apelkvist (violoncel) și a Simonei Săndulescu (orgă), Corul de Copii Radio pregătește o călătorie buclucașă în lumea irezistibilă a jocurilor celor mici de altădată, imaginate muzical de compozitorii Paul Constantinescu (”Hora de șoareci”, pe versuri de Tudor Arghezi), George Balint (”Am o mâță și-un motan”), Dan Buciu (”Jocuri pentru pacea Planetei”, fragmente), Sabin Pautza (”Ofrandă copiilor lumii”, fragmente), Dan Voiculescu (”Ce bucluc!”, pe versuri de Marin Sorescu). Programul va cuprinde și compoziții dedicate sărbătorilor pascale, semnate de Cornelia Tăutu (”Coralia”), Felicia Donceanu („Juxta crucemlacrimosa”), Otmar Mách (”Hymnus„) şi Rupert Lang („Cantate Domino„).

Cu peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, Corul de Copii Radio, care a aniversat 70 de ani de existenţă în 2015, a primit numeroase distincţii şi premii, iar în 2004 Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană a acordat formaţiei titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Corul de Copii Radio

În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio. În 2015, Corul de Copii Radio a cântat pe în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale din Grecia, deosebit de apreciat pe plan european. Sub conducerea lui Voicu Popescu, corul s-a bucurat de 100% exclusivitate în programul de deschidere al festivalului, fiind singurul ansamblu invitat să inaugureze ediţia a IV-a a evenimentului. În toamna anului 2015, în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Enescu, Corul de Copii Radio a avut o participare importantă. Ansamblul s-a prezentat în faţa publicului internaţional pe scena festivalului chiar în concertul de deschidere al evenimentului, la Sala Palatului, alături de Orchestra Română de Tineret, în celebra lucrare Carmina Burana (de Carl Orff), interpretată sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi. Pe 2 septembrie, corul a evoluat în celebra Simfonie nr. VIII, creaţie a lui Mahler, una dintre lucrările monumentale ale repertoriului simfonic, alături de Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului german Cornelius Meister.

În octombrie 2015, Corul de Copii Radio s-a calificat alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume, în finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: Let the Peoples Sing. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union).

Pentru mai multe detalii despre activitatea corului, vă rugăm să accesaţi link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=DGOs4F8wp-k

www.youtube.com/watch?v=ZDeeQ_xDqxg

www.youtube.com/watch?v=4yxk5n6KtvA

Număr de vizualizări :885


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro