Al. Cistelecan, la „Întâlnirile Spectactor”

apr. 11th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 23 aprilie 2017, ora 11.00, la sala Ion D. Sîrbu a Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova, criticul literar Al. Cistelecan va susține în cadrul „Întâlnirilor SpectActor” conferința „Conflictul interpretărilor”.

Al. Cistelecan, unul dintre cei mai importanți critici literari români contemporani, este invitatul lui Nicolae Coande.

Cistelecan este profesor de literatură modernă și contemporană în cadrul Facultății de Științe și Litere a Universității „Petru Maior” din Tg. Mureș. S-a născut la 2 decembrie 1951 în satul Aruncuta, comuna Suatu, județul Cluj. A urmat cursurile Liceului „Ady Șincai” și ale Facultății „Babeș Bolyai”, ambele din Cluj. Doctor în litere, din anul 2000, cu o teză despre Ion Pillat. A publicat cărți apreciate de critică și de istorie literară: Poezie și livresc (CR, 1987), Celălalt Pillat (Ed. Fundației Culturale Române, 2000), Top ten (Ed. Dacia, 2000), Mircea Ivănescu. Micromonografie (Ed. Aula, 2003), Al doilea top (Ed. Aula, 2004), Diacritice (Ed. Curtea Veche (2007), Magna cum laude (Ed. Tracus Arte, 2012). A publicat inclusiv două volume de interviuri, 11 dialoguri (aproape teologice) (Ed. Galaxia Gutenberg, 2003), 15 dialoguri critice (Ed. Aula, 2005). A colaborat la realizarea Dicționarului scriitorilor români(coordonat de Mircea Zaciu, Marian Papahagi și Aurel Sasu) și a Dicționarului esențial al scriitorilor români (aceiași coordonatori). În 2011 a coordonat volumul aniversar Mircea Ivănescu ‘80 (Ed. Paralela 45), iar în 2014 a îngrijit antologia Versuri, de Mircea Ivănescu (Ed. Humanitas).

Cea mai recentă carte a sa este Ardelencele (Ed. Eikon, 2014), „un extras dintr-un proiect mai mare închinat poetelor române din toate timpurile și de toate mărimile și formele” (autorul).

Biletele sunt puse în vânzare la agenția teatrului.

Număr de vizualizări :1268


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro