Ziua Internațională a Poeziei, la SNSPA – Dezbatere academică a situației poetului Ernesto Cardenal din Nicaragua

mart. 15th, 2017 | By | Category: Postcard

Marți, 21 martie 2017, de la ora 19.30, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1,  București) vă propune o dezbatere dedicată unui subiect controversat – situația drepturilor omului în Nicaragua. Evenimentul se va axa pe a discuta cazul specific al poetului laureat și activistului controversat Ernesto Cardenal,  ale cărui drepturi sunt încălcate de autoritățile din Nicaragua și în numele căruia PEN Club International, cea mai mare asociație internațională de apărare a libertății de exprimare a scriitorilor, a inițiat o petiție.

(www.penromania.ro/front-page/pen-romania-se-solidarizeaza-cu-poetul-nicaraguan-ernesto-cardenal/)

Dezbaterea intitulată „Fighting for Human Rights in Nicaragua. The Case of the poet Ernesto Cardenal”  va avea loc în limba engleză și este rezultatul colaborării între mediul academic (studenții masteratului de Studii Latino-Americane și experții Institutului de Studii Latino-Americane  (ISLA) din #DRIIE), și organizațiile non-guvernamentale specializate pe problema apărării drepturilor omului precum PEN Club Romania si Amnesty International Bucharest Group.

Participarea e deschisă publicului.

Mai multe detalii pe pagina de FB a evenimentului

Debate: Human Rights in Nicaragua. The Case of Ernesto Cardenal

Număr de vizualizări :983


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro