spot_img

Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu a primit Premiul de Excelență pentru proiectul cultural „Zestrea”

Joi, 16 martie 2017, la Palatul Ghica, în cadrul prestigioasei Gale a Premiilor Cinematografiei organizate de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, Lector Universitar Dr. Liliana Țuroiu a primit Premiul de Excelență pentru proiectul cultural „Zestrea”, la împlinirea a 20 de ani de carieră artistică. Premiul i-a fost înmânat în prezența Alteței Sale Regale, Principesa Maria a României, cu ocazia celei de-a V-a Gale U.A.R.F., gală desfășurată sub înaltul patronaj al Casei Regale și dedicată celebrării și premierii personalităților marcante ale cinematografiei românești.

“Acest premiu de excelență este o reală onoare pentru orice artist. Am creat colecția de veșmânt contemporan „Zestrea” cu reverență față de trecut și tradiție, dar, în același timp, cu gândul la femeia modernă, care se redefinește, ieșind din tipologiile actuale. Întoarcerea la stilul și reperele artistice ale Reginei Maria și reinterpretarea lor în cheie modernă reprezintă unul dintre cele mai valoroase înțelesuri pe care le-am gândit pentru colecție. Iată că acest proiect personal  a devenit, spre marea mea încântare, un curent cultural amplu, în care arta şi rigoarea execuţiei se împletesc cu respectul faţă de valoarea costumului tradiţional. Prin fiecare din numeroasele expoziții „Zestrea” am promovat, peste tot în lume, valorile autentice românești și frumusețea sufletului românesc, tradus în croiuri, texturi, broderii și simboluri.” – mărturisește Liliana Țuroiu, Lector Universitar Dr.

Printre invitații speciali și premiații Galei s-au numărat nume de prestigiu, precum actorii Maia Morgenstern, Magda Catone, Daniela Nane, Irina Movilă, Adela Mărculescu, Manuela Hărăbor, Maria Rotaru, Ana Maria Carablais, Alina Berzunţeanu, Horaţiu Mălăele, Cornel Gârbea, Remus Mărginean, Ion Chelaru, Dan Bădărău, regizorii Toma Enache, Petre Hadârcă, Andrei Zincă, Constantin Păun, scriitorii Sorin Dumitrescu şi Ioan – Pavel Azap, interpreții Stela Enache, Sofia Vicoveanca, Angela Buciu, Gheorghe Turda, Dumitru Fărcaş, dar şi profesionişti din domeniul televiziunii, care prin activitatea lor au contribuit la susţinerea şi promovarea artei şi culturii: Marilena Rotaru, Iuliana Marciuc, Cristian Brancu, Mirel Curea, Nelu Barbu.

Cei prezenți au avut ocazia să admire și să aplaude la scenă deschisă lucrările de artă vestimentară din colecția “Zestrea” by Liliana Țuroiu prezentate la Palatul Ghica în seara evenimentului – ținute speciale, inspirate de straiele domnițelor și de iile tradiționale românești.

“Liliana Ţuroiu şi-a căutat modele în portul românesc ce păstrează amintirea doamnelor şi domniţelor de altă dată. Ea a cuprins în ţinute moderne, lejere și confortabile, detalii-cheie.” – spune Adina Nanu, Profesor de istoria costumului.

DESPRE PROIECTUL “ZESTREA” BY LILIANA ȚUROIU

Liliana Țuroiu este Lector Universitar Dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, designer vestimentar, artist plastic şi femeie de afaceri, membru al Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România și preşedinte şi membru fondator al Fundaţiei Altum Studio Design, nominalizată la titlul “Femeia Anului” la categoria Artă și Cultură.

“Liliana Ţuroiu este plastician şi creator de modă deopotrivă. O atare „dublă competenţă” conferă complexitate demersului său de designer şi, în planul semnificaţiei, relief şi adâncime creaţiilor sale.” – spune Cristian R. Velescu, Profesor și critic de artă, Președintele Senatului Universității Naționale de Arte București.

În cei 20 de ani de carieră, artista a semnat colecţii de modă, prezentări, dar şi expoziţii de artă, fotografie şi costum organizate atât în ţară, cât şi în străinătate, în Italia – Veneţia şi Milano, Franţa – Paris şi Lille, Germania – Düsseldorf, Stuttgart şi Köln, SUA – New York, Portugalia – Lisabona, Grecia – Atena, Kazahstan – Alma-Ata, Bulgaria – Sofia, Ungaria – Budapesta, de-a lungul timpului creațiile marca Liliana Țuroiu fiind purtate la evenimente de prestigiu de la Palatul Versailles, Casa Alba, Teatro alla Scala din Milano, Bruxelles și Cannes.

Află mai multe detalii si noutăţile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca şi de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio – Official

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508