spot_img

Iubitorii de artă şi cultură sunt invitaţi la lansarea Comunităţii Laboratorul de Artă

Sâmbătă, 25 martie 2017, la Bucureşti, are loc lansarea oficială a comunităţii Laboratorul de Artă, un proiect  care îşi propune să construiască un mediu dedicat artei si culturii, într-un moment confuz în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat si nepăsare. Laboratorul de Artă se concentrează  pe promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, literatura, film, pictură, fotografie, design, cât şi pe crearea de experienţe profunde de educare prin artă. Cu prilejul lansării, iubitorii de artă sunt invitaţi să se bucure de întâlnirea cu sensibila actriţă Antoaneta Cojocaru şi jurnaliştii Andrei Crăciun şi Horia Ghibuţiu.

Pe 25 martie are loc lansarea oficială a comunităţii Laboratorul de Artă. Încurajaţi şi inspiraţi de întâlnirea cu actriţa Antoaneta Cojocaru în cadrul unui curs de teatru independent, o echipă de tineri profesionişti au hotărât să creeze Laboratorul de Artă, propunându-şi astfel să investească într-o Românie mai bogată cultural şi moral. Pe termen lung, organizaţia va crea un hub în care tinerii artişti profesionişti să găsească contexte în care să-şi valorifice talentul, iar iubitorii de artă să aibă posibilitatea de a lua contact direct cu resurse şi artişti valoroşi din diverse arte (teatru, mişcare, muzică, pictură, literatura, film, design ş.a.). Membrii comunităţii vor dezvolta şi sprijini iniţiativele culturale de impact.

Pe data de 25 martie, iubitorii de artă şi cultură sunt aşteptaţi la 2 evenimente dedicate, ambele cu intrare liberă!

  • “Despre curajul de a avea un drum” – Antoaneta Cojocaru, în dialog cu Andrei Crăciun – la care locurile sunt deja epuizate
  • “Confesiunile unui artist” – Antoaneta Cojocaru, în dialog cu Horia Ghibuţiu – eveniment deschis, ce va avea loc la ora 19 în Mansarda Simbio, pe Strada Negustori, nr. 26.  Întrucât numărul de locuri este limitat, vă invităm să vă confirmaţi participarea la eveniment prin rezervare la adresa de e-mail laboratoruldearta@gmail.com.

Evenimentele fac parte din seria “Poveşti cu Artişti”, o iniţiativă care promite publicului iubitor de frumos din Bucureşti interacţiunea cu artişti importanţi ai prezentului din diverse domenii, care au impact şi generează schimbare în mediile în care profesează. Timp de 2 ore, participanţii vor lua parte la dialoguri deschise despre importanta artei in societate, teatru şi viaţa unui artist adevărat, dincolo de cortină.

Antoaneta Cojocaru este un nume mare în generația tânără de actori. A jucat roluri importante pe majoritatea scenelor bucureștene, precum și în filme. Se bucură deopotriva de atenția publicului, cât și a presei de specialitate. Acum 4 ani, din pasiune pentru meseria ei, împreună cu directorul Teatrului Bulandra, Alexandru Darie, a pus bazele proiectului “Laboratorul de Noapte”, primul laborator de cercetare teatrală din România, ce se află sub Înaltul Patronaj al A.S.R Principesa Margareta a României, proiect care s-a dezvoltat ulterior si in alte teatre, precum Teatrul de Comedie sau Opera Comica.. Tot ea este cea care a inspirat membrii echipei să pună bazele comunității Laboratorul de Artă. Te invităm să afli mai multe informatii despre Antoaneta şi creaţiile sale de pe website-ul www.antoanetacojocaru.ro.

Andrei Crăciun este ziarist din 2005. Atunci a câştigat la secţiunea „Talentul anului” a Premiilor „Ioan Chirilă”. A intrat în echipa ziarului „Evenimentul zilei” şi a zăbovit acolo până în octombrie 2009. După aceea, timp de mai bine de 3 ani, a condus secţia de publicistică a ziarului „Adevărul”. Era, în 2011, conform Clubului Român de Presă, cel mai bun editorialist din România. În anul 2012, la premiile Superscrieri a fost desemnat, alături de Vlad Stoicescu, cel mai bun reporter din România. Poet şi prozator, a publicat în mai multe volume colective, inclusiv la edituri prestigioase, precum Humanitas. Te invităm să afli mai multe despre Andrei Crăciun pe website-ul www.andreicraciun.eu.

Horia Ghibuțiu este ziarist din 1990. A lucrat de la presa cotidiana („Tineretul liber”, „Evenimentul zilei”, „ProSport”, „Adevărul”) până la ghiduri TV („TV mania”) și reviste lucioase („Viva!”). Cea mai lungă perioadă, poate și cea mai prolifică, a petrecut-o la un ziar, „Evenimentul zilei”, pe care l-a părăsit de vreo patru ori, slujindu-l, ba și conducându-l, din convingere. După aproape un an petrecut la „Weekend Adevărul”, unde a fost redactor-șef, a ajuns la revista „FHM”, unde a fost tot redactor-șef. Te invităm să afli mai multe lucruri despre Horia Ghibuțiu şi creaţiile sale pe website-ul www.horiaghibutiu.ro.

Alătură-te comunităţii noastre, pentru a descoperi cât suntem de bogaţi prin artă!

Pentru mai multe detalii despre eveniment, dar şi despre activitatea Laboratorului de Artă , vă invităm pe pagina de Facebook a organizaţiei: www.facebook.com/laboratoruldearta/.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul: Boromir, Tort de bezea, Tort Design, The Coffee Factory, Simbio, Seneca Anticafe, Markprint.

Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop  promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura,. Film, design și alte arii artistice conexe, precum si creeare de experiente profunde de educare prin arta. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat si nepasare .Mai multe detalii pe pagina de Facebook a organizaţiei: www.facebook.com/laboratoruldearta/.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508