Expoziția artistului plastic Eleonora Romanescu – „Timpuri”

mart. 14th, 2017 | By | Category: Postcard

Luni, 20 martie 2017, ora 15.30, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, Centrul cultural ARTELIT și Galeria Europe’s Art din Belgia organizează o expoziție specială de pictură, a artistului plastic Eleonora Romanescu. Manifestarea se înscrie în planul de activități pregătit de ICR Chișinău în 2017 pentru a promova producția culturală românescă din Republica Moldova. Expoziția este deschisă publicului în perioada 20 martie -19 aprilie 2017.

Eleonora Romanescu s-a născut la 26 aprilie 1926 în satul Leușeni, județul Orhei. În 1949 a absolvit Scoala de Arte Plastice „I. Repin”, devenind apoi profesoară de desen la Școala Pedagogică din Orhei. Din 1957 a activat activat ca restaurator la Muzeul de Arta din Chisinau. În 1958 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Eleonora Romanescu a expus în marile galerii de artă ale lumii și a fost distinsă cu premii la expoziţii de pictură din R. Moldova şi România.

Eleonora Romanescu este un nume de referință  în mediul artistic basarabean. În tablourile sale fidelitatea față de tradițiile și valorile artei clasice, față de temele consacrate se îmbină armonios cu tehnicile moderne ale picturii și compoziției, creând un stil propriu, inconfundabil.

Partener media: TVR Moldova, Radio Chișinău

Număr de vizualizări :901


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro