spot_img

Două spectacole-recital ale actorului Emil Boroghină, la Chişinău

În perioada 21 – 24 martie 2017, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova organizează o serie de activităţi susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină, director fondator al Festivalului Internaţional Shakespeare.

Programul este constituit din recitalurile: Recitindu-l pe Eminescu… LA STEAUA CARE-A RĂSĂRIT, prezentat cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei şi OVIDIU – TRISTELE ŞI PONTICELE, dedicat împlinirii a 2000 de ani de la moartea la Tomis a lui Publius Ovidius Naso. Ambele spectacole vor fi prezentate pe scena Teatrului Naţional „SATIRICUS  I. L. Caragiale”, din Chişinău în zilele de 21 şi respectiv 22 martie, ora 18.00.

La 22 martie, ora 10.00, actorul Emil Boroghină va avea o întâlnire cu studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans de la AMTAP, în cadrul căreia va vorbi despre teatrul românesc contemporan, despre Festivalul Internaţional Shakespeare, fondat în 1994 şi considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din lume. În aceeaşi zi, în cadrul şedinţei solemne a Senatului Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, domnului Emil Boroghină i se va conferi titlul DOCTOR HONORIS CAUSA.

În zilele de 23 şi 24 martie, începând cu ora 10.00, Emil Boroghină va susţine două master-class-uri de interpretare a poeziei româneşti culte şi populare pentru studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans.

Accesul la toate evenimentele este liber.

Organizatori: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Partener media: TVR Moldova, Radio Chişinău

PROGRAMUL

activităţilor culturale susţinute de Emil Boroghină la Chişinău

21 – 24 Martie

ora Evenimentul Locaţia
21 martie (marţi)
18.00 Recital „Recitindu-l pe Eminescu… LA STEAUA CARE-A RĂSĂRIT”

prezentat cu ocazia zilei de

21 martie

– Ziua Mondială a Poeziei

Teatrul Naţional Satiricus “

  1. L. Caragiale”,

sala mare

22 martie (miercuri)
10.00 Întâlnire cu studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans. Discuţii despre Teatrul Naţional din Craiova şi Teatrul Românesc în lume. Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Facultatea Teatru, Film şi Dans

14.00

Senatul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, conferirea titlului

DOCTOR HONORIS CAUSA

Sala Festivă a AMTAP,

Mateevici 111

18.00 Recital „OVIDIU -TRISTELE ŞI PONTICELE”, dedicat împlinirii a 2000 de ani de la moartea la Tomis a lui

Publius Ovidius Naso

Teatrul Naţional Satiricus “

I. L. Caragiale”,

sala mare

23 martie  (joi)
10.00 Master-class de interpretare

a poeziei româneşti culte şi populare pentru studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Facultatea Teatru, Film şi Dans
24 martie (vineri)
10.00 Master-class de interpretare

a poeziei româneşti culte şi populare pentru studenţii Facultăţii Teatru, Film şi Dans

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Facultatea Teatru, Film şi Dans

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508