”Creaţia: un apel pentru salvarea vieţii pe Pământ”, de Edward O. Wilson

mart. 14th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

La editura Herald, în colecţia Mathesis, a apărut volumul ”Creaţia: un apel pentru salvarea vieţii pe Pământ”, de Edward O. Wilson. Traducător: Alexandru Anghel. În această operă plină de pasiune, E. O. Wilson, biolog de renume mondial şi câştigător al premiului Pulitzer (pentru cartea ”Despre natura umană”), propune un parteneriat istoric între oameni de ştiinţă şi lideri religioşi în vederea conservării biodiversităţii ameninţate a Pământului. ”Pământul nostru, Creaţia însăşi, se află într-un mare pericol”, scrie Wilson. Şi numai lucrând împreună putem spera că vom salva şi proteja mulţimea uriaşă de forme de viaţă care continuă să înflorească pe planeta noastră în pofida distrugerii nestăvilite provocată de mâna omului.

Edward O. Wilson este considerat unul din cei importanţi biologi şi naturalişti ai lumii. Îşi începe cariera ştiinţifică, încă din adolescenţă, prin studierea furnicilor şi devine entomolog de renume mondial, fiind cel care a descoperit şi decodat mare parte a sistemului de comunicare bazat pe feromoni al furnicilor. Este de două ori laureat al premiului Pulitzer – o dată pentru lucrarea tradusă aici şi o dată pentru lucrarea ”The Ants” – şi a împărţit premiul Crafoord cu biologul american Paul Ehrlich, un premiu care se acordă din partea Asociaţiei Regale Suedeze pentru Ştiinţă pentru recunoaşterea meritelor oamenilor de ştiinţă din domenii care nu sunt vizate de premiul Nobel. Autor al peste douăzeci de titluri, un mare inovator al conceptelor şi ideilor, este promotorul unei noi paradigme a umanismului şi adeptul sintezei în ştiinţă, considerând că aceasta trebuie să subscrie la efortul general uman de cunoaştere a lumii, care reuneşte atât ştiinţele naturii, ştiinţele exacte, cât şi domeniile umaniste, cum sunt filosofia, antropologia, psihologia şi sociologia.

Număr de vizualizări :1167


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro