Vizita delegației Vienna Design Week la ICR România

feb. 23rd, 2017 | By | Category: Postcard

Președintele Institutului Cultural Român, domnul Radu Boroianu, a primit joi, 23 februarie 2017, o delegație oficială a Vienna Design Week, compusă din doamna Lilli Hollein, director al festivalului, doamna Julia Hürner, curator și coordonator (head of production), și doamna Alexandra-Maria Toth, manager de proiect. Delegația a fost însoțită de doamna Irina Cornișteanu, directorul ICR Viena. Vizita delegației a fost prilejuită de semnarea contractului de colaborare între Institutul Cultural Român și Vienna Design Week pentru cea de-a XI-a ediție a festivalului, la care România va fi țară invitată de onoare. Totodată, cu sprijinul ICR, până la 26 februarie, delegația Vienna Design Week se va întâlni cu studenți și masteranzi ai universităților de profil din București, Cluj-Napoca și Timișoara, precum și cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniul designului artistic sau de produs.

Doamna Lilli Hollein a subliniat buna colaborare din ultimii ani dintre Institutul Cultural Român și Vienna Design Week, menționând că este o bucurie ca România să fie invitatul special al ediției cu numărul 11. „Designul este un instrument al societății”, a declarat directorul Vienna Design Week, „performanțele antreprenoriale din zona start-up sau noile industrii emergente fiind strâns legate de progresele recente din domeniul designului”.

Domnul Radu Boroianu a mulțumit pentru invitația făcută României, amintind și de parteneriatul dintre Vienna Design Week și festivalul bucureștean Romanian Design Week, care se bucură și de susținerea ICR. „Designul poate să influențeze societatea, per ansamblu, chiar mai mult decât celelalte arte vizuale”, a declarat președintele ICR, întrucât este „cel mai inventiv dintre artele vizuale”. A amintit și de importanța designului de produs, aflat în relație directă cu vandabilitatea acestuia, fiind bine-cunoscută influența esteticului produsului asupra cumpărătorilor, inovațiile tehnologice fiind întotdeauna mai bine puse în evidență de un design de produs performant.

Cea de-a XI-a ediție a Vienna Design Week se va desfășura în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2017.

Număr de vizualizări :1023


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro