Masă rotundă „Ștefan Petică – 140”

feb. 20th, 2017 | By | Category: Eveniment

Marți, 21 februarie 2017, ora 17.00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Str. Boteanu nr. 1), Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Universitatea din Craiova – Facultatea de Litere și Biblioteca Municipală „Ștefan Petică”, organizează masa rotundă „Ștefan Petică – 140”. La eveniment participă scriitoarea Ana Blandiana, scriitorul și poetul brazilian Marco Lucchesi, poetul și eseistul C. D. Zeletin și profesorul Mihai Zamfir. Masa rotundă își propune să marcheze cei 140 de ani de la nașterea autorului, adept al marilor simbolişti contemporani, care a realizat în versul românesc o reformă perceptibilă abia astăzi, și face parte dintr-o serie de evenimente organizate în ultima lună la Tecuci, Craiova și București. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

În cadrul evenimentului va avea loc și prezentarea volumului Opere. Poezii, din ediția integrală Ștefan Petică, îngrijită de Nicoleta Presură-Călina, Cuvânt înainte de Ana Blandiana, Postfaţă de C. D. Zeletin, Editura Muzeul Literaturii Române, 2016. Ediția integrală se află în curs de publicare și va fi disponibilă pe site-ul edituramnlr.ro/ și în noua librărie a muzeului care urmează a fi deschisă curând (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8).

Moderator: Lucian Chișu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France International, Observator cultural, AgenţiadeCarte.ro, Contemporanul, TV City, IQool.

www.mnlr.ro

https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/

Număr de vizualizări :1094


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro