Lansarea traducerii în limba cehă a cărţii „Les Voyages du comédien”, de George Banu

feb. 8th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 16 februarie 2017, ora 18.00,  la cafeneaua Institutului Cultural Francez de la Praga (Štěpánská 644/35, 110 00 Praha 1), Institutul Cultural Român de la Praga împreună cu Academia de Arte ale Spectacolului şi Institutul Cultural Francez de la Praga organizează lansarea traducerii în limba cehă a cărţii ”Les Voyages du comédien” (”Nepodrobeny herec”) de George Banu, tradusă de Jitka Goriaux Pelechová.

Actorul ne face să tăcem sau să fim entuziaşti. Cartea lui George Banu ne însoţeşte pe drumul de la actorul european la actorul oriental, de la actorul travestit la actorul străin sau la actorul bătrân. Aceste eseuri sunt născute dintr-o frecventare constantă a sălilor de teatru şi dintr-o pasiune pentru actorul-poet. Cartea unui spectator cu ochii fixaţi pe actorul viu care, în timp ce interpretează un personaj, depune mărturie şi se descoperă pe scena de teatru.

George Banu este critic şi om de teatru francez de origine română, profesor la Universitatea Sorbonne Nouvelle (Paris 3) şi autor a numeroase cărţi şi eseuri despre teatru.

Număr de vizualizări :761


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro