Lansare volumului „O istorie a Bisericii de răsărit”, de pr. Alexander Schmemann

feb. 10th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 16 februarie 2017, ora 18.00, Librăria Sophia vă invită la lansare volumului „O istorie a Bisericii de răsărit, de pr. Alexander Schmemann . Invitaţi: Pr. Lector Dr. Vasile Gavrilă; Nicolae-Şerban Tanaşoca, directorul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române.

”Cartea aceasta este o reflecţie asupra lungului pelerinaj istoric al Ortodoxiei, este o încercare de a discerne în trecutul nostru ce este esenţial şi etern, şi ce este secundar, care rămâne în trecut.

Dintotdeauna am fost uimit de lipsa dinlăuntrul ­Bisericii Ortodoxe a unei reflecţii istorice care să vizeze întreaga Biserică, Biserica în plenitudinea ei. Memoria noastră istorică pare să fie fragmentată în memorii ­locale şi naţionale, ca şi cum – vai! – viaţa noastră ar fi Biserica însăşi.

Însă fără recuperarea memoriei comune, fără o înţelegere comună a trecutului nostru comun, nu vom recupera acea universalitate a vieţii şi a experienţei ortodoxe, pe care le mărturisim şi proclamăm ca fiind esenţa însăși a Tradiţiei noastre. (…)
Prezentul depinde întotdeauna de nivelul la care am „receptat” trecutul; sper ca această carte să fie un oarecare ajutor în acest proces esenţial”.  -Alexander Schmemann

Număr de vizualizări :866


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro