Întâlnire la Paris a președintelui ICR, Radu Boroianu, cu președintele Institutului Francez, Bruno Foucher

feb. 14th, 2017 | By | Category: Postcard

Aflat într-o vizită de lucru la Paris, președintele Institutului Cultural Român, domnul Radu Boroianu, s-a întâlnit luni, 13 februarie 2017, cu președintele Institutului Francez, Bruno Foucher. La întâlnire, au fost prezenţi Ioana Drăgan, director general al Direcției Generale a Reprezentanțelor din Străinătate din cadrul ICR, Jean-Jacques Garnier, comisar general din partea Franţei al Sezonului încrucișat România – Franţa 2018/2019, și Doina Marian, coordonator de misiune al ICR Paris.

Discuţia dintre cei doi președinţi a atins subiecte legate de axele prioritare ale promovării culturii române în Franţa în domeniile limbii și literaturii și al artelor vizuale românești, precum și programele legate de Sezonul cultural încrucișat România – Franţa din 2018/2019. Au fost evidenţiate priorităţile comune ale celor două ţări și institute în conturarea strategiei de promovare a celor două culturi în timpul sezonului încrucișat din 2018/2019, punându-se accent pe creaţia contemporană și pe tinerii creatori, alături de reperele esenţiale de care cele două părţi beneficiază.

Cei doi președinţi si-au afirmat dorinţa de a participa la prima reuniune a comitetelor, român și francez, pentru Sezonul încrucișat România – Franţa 2018/2019, care va avea loc, în perioada 15-19 mai 2017, în România.

Președintele Institutului Cultural Român a propus, de asemenea, președintelui Institutului Francez să sprijine iniţiativa reluării sesiunilor comune ale membrilor Academiei Române şi ai Institutului Franţei, sesiuni care marchează legăturile culturale şi de fraternitate între Academia Română şi Academiile franceze.

Număr de vizualizări :1191


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro