Impactul, file de poveste

feb. 14th, 2017 | By | Category: Postcard

Vineri, 10 februarie 2017, la Librăria Mihai Eminescu din București, a avut loc lansarea romanului ”Impactul”, semnat de eleva de 13 ani Alexandra Baeții. Volumul a apărut la Editura Zorio, care cultivă de ani de zile literatura pentru copii și literatura scrisă de copii. La lansare au participat: Geta Vodislav – director Librăria Mihai Eminescu, Oana Marin – profesor de Limba și Literatura Română, Petre Crăciun – directorul Editurii Zorio, Radu Laurențiu – directorul Școlii Gimnaziale ”I.G. Duca” și Florin Baeții, tatăl Alexandrei, care a și moderat evenimentul. În sală, pe lângă colegi , prieteni și iubitori ai literaturii, s-au aflat mama și fratele Alexandrei.

Alexandra a fost vizibil emoționată de încărcătura acestui eveniment, ziua debutului său literar a coincis cu ziua sa de naștere. Fiecare dintre invitați au spus câteva cuvinte despre Alexandra și despre cartea sa.

Domnul Petre Crăciun, directorul Editurii Zorio, a precizat că romanul Alexandrei ”denotă maturitatea, imaginație nestăvilită și talent narativ.”. Acesta i-a dăruit Alexandrei un exemplar din cartea sa ”Fetița din floare”, ediția în limba engleză (”The Girl in the Rose”), și ”Antologia concursului de creație literară pentru elevi TINERE CONDEIE”, invitând-o să participe la următoarea ediție a concursului.

Domnul Radu Laurențiu – directorul Școlii Gimnaziale ”I.G. Duca” a mărturist că a recunoscut două dintre personajele cărții. Acele personaje fiind doi oameni care își desfășoară activitatea în cadrul școlii.

Oana Marin – profesor de Limba și Literatura Română: ”Ca profesoară de limba şi literatura română sunt încântată să văd elevii citind fără a percepe lectura o corvoadă. Însă, atunci când cititul este completat de actul creaţiei, sunt mândră că am asemenea discipoli.”

Surpriză, atât pentru Alexandra, cât și pentru cei prezenți, a fost prezența unei tinere actrițe care a interpretat-o pe Casey, personaj din carte. Casey a purtat un scurt dialog cu creatoarea ei.

Lansarea s-a încheiat cu aducerea unui tort în formă de carte. După ce Alexandra a suflat în lumânări și a oferit autografe doritorilor, toți cei prezenți au fost invitați la o felie de tort.

Text & foto: Simona IONIȚĂ

Număr de vizualizări :2320


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro