Deschiderea expozitiei ”Miniaturile Psaltirii de la Dragomirna”, la UNAgaleria

feb. 28th, 2017 | By | Category: Postcard

Luni, 6 martie 2017, ora 12.00, la UNAgaleria, va avea loc deschiderea expozitiei ”Miniaturile Psaltirii de la Dragomirna”. O expozitie care va avea în prim plan ilustrațiile celui mai frumos manuscris miniat, realizat în România, în anul 1616.

În deschiderea expoziției vor vorbi :

Rector UNARTE Prof.univ. Dr. Cătălin Bălescu

Maica Stareță, Stavrofora Macrina SĂUCINIȚANU va vorbi despre atelierul de pictură al mănăstirii Dragomirna, Mitropolit Anastasie Crimca.

Pr. Prof. Dr. Ioan Moldoveanu, profesor specializat pe Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, la Facultatea de Teologie din Bucuresti.

În cadrul expoziției va fi prezentat un documentar despre Mănăstirea Dragomirna.

Expoziția va fi deschisă între 6-17 martie 2017, la UNAgaleria, str. G-ral. Budisteanu nr. 10. sect 1, București.

Eveniment organizat și coordonat de Lector univ. dr. Elena Dumitrescu.

Număr de vizualizări :822


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro