Dan Puric își lansează cea mai recentă carte, la Compania de Librării București

feb. 27th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 28 februarie 2017, Dan Puric își lansează cea mai recentă carte a sa, volumul „Să fii român”, la sediul central al Companiei de Librării București (CLB). Toți cei interesați să îl întâlnească pe autor sunt așteptați, începând cu ora 18.00, la sediul CLB din Bulevardul Unirii nr. 10.

Și în acest volum, Dan Puric încearcă să deplaseze interesul omului contemporan, către sine, către valorile pierdute dar recuperabile încă. „Să fii român înseamnă să îţi iubeşti credinţa strămoşească în care te-ai născut, martirii şi eroii neamului tău, să îţi iubeşti tradiţia,cultura şi oamenii mari pe care i-a dat acest pământ, cât mai ales să iţi iubeşti necondiţionat în ciuda tuturor evidenţelor ţara de astăzi ca să ai puterea să o ridici”,  mărturiseşte autorul, în noul volum, „Să fii român”, apărut la Editura Compania Dan Puric, în 2016.

Acesta este cel de al şaselea volum scris de cunoscutul artist şi în care sunt adunate gândurile şi sentimentele sale cele mai profunde legate de ţara în care s-a născut şi în care şi-a clădit o solidă carieră deopotrivă artistică şi scriitoricească. Ajuns la apogeul unei impresionante cariere artistice şi totodată la o maturitate intelectuală şi morală, Dan Puric emoţionează în scrierile sale – cu caracter autobiografic sau eseistic – sute de cititori care se regăsesc în trăirile sale existenţiale, dar şi în bucuria de a trăi fiecare clipă.

Actor, eseist, regizor de teatru și una dintre cele mai influente voci pe scena publică a României de astăzi, Dan Puric este creatorul unor spectacole de teatru total ce izbutesc o sinteză unică a artelor dansului, pantomimei și costumului. Ca autor, a lansat mai multe volume, printre care „Cine suntem”, „Omul frumos”, „Fii demn”, toate înregistrând date recorduri de vânzări.

Spectacolele sale – „Toujours l’amour”, „Made in Romania”, „Costumele”, „Don Quijote” – au fost reprezentate în mai multe țări.

În film, a jucat rolul principal în coproducția româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt și RTL Luxemburg. A mai jucat în filme pentru televiziunea publică din Lausanne, Elveția.

Număr de vizualizări :991


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro