Proiecția filmului ”Filantropica”, la sediul ICR Lisabona

ian. 16th, 2017 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 ianuarie 2017, ora 19.00, la sediul ICR din capitala portugheză (Rua do Barão, nr 10), Institutul Cultural Român de la Lisabona, împreună cu Lectoratul de Limba Română de la Facultatea de Litere a Universității din Lisabona, organizează proiecția filmului ”Filantropica” în regia lui Nae Caranfil. Evenimentul este realizat cu sprijinul casei de producției Domino Film și al Centrului Național al Cinematografiei. Intrarea va fi liberă.

Studenții de la cursul de Traducere română-portugheză din cadrul Lectoratului de Limba Română de la Facultatea de Litere a Universității din Lisabona au realizat traducerea, adaptarea și subtitrarea dialogurilor filmului în limba portugheză, în cadrul unui proiect de seminar.

Filantropica, cel de-al patrulea lung metraj al regizorului român Nae Caranfil și una dintre cele mai importante producţii ale sale, este o comedie cu umor negru. Un profesor din București se îndrăgostește de o femeie prea sofisticată pentru posibilitățile lui financiare. Dar cum dragostea nu cunoaște limite, profesorul este dispus să înfrunte orice provocare pentru a o cuceri. Filmul a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2003.

FILANTROPICA (2002) – România, Franţa

Regia: Nae Caranfil.

Gen: comedie.

Durata: 110 min.

Cu: Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Mara Nicolescu, Viorica Vodă, Marius Florea Vizante, Florin Zamfirescu, Cristian Gheorghe, Florin Călinescu, Constantin Drăgănescu, Nae Caranfil.

Subtitrări în limba portugheză.

Număr de vizualizări :731


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro