MNLR amână inaugurarea noului sediu

ian. 14th, 2017 | By | Category: Postcard

Muzeul Național al Literaturii Române anunță că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și având în vedere protejarea patrimoniului împotriva umidității, referatul Secției Patrimoniu a MNLR privind condițiile climaterice și în urma consultării Consiliului Științific, avanpremiera deschiderii expoziției de bază din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, programată pentru duminică, 15 ianuarie 2017, la ora 10.00, se amână pentru o dată ce va fi comunicată ulterior. Această situație este corelată și cu o defecțiune neprevăzută la sistemul de încălzire al clădirii, a cărei remediere nu poate fi făcută în timp util. Muzeul Național al Literaturii Române deține obiecte de patrimoniu, manuscrise, cărți vechi și rare a căror manipulare, în condiții de umiditate, ar afecta integritatea lor.

În condițiile în care conservarea și protejarea patrimoniului constituie o prioritate, toate manifestările culturale programate duminică, 15 ianuarie 2017, se suspendă.

Număr de vizualizări :998


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro