Despre ”Case din Banat de acum 7000 de ani și cărți de lemn”, la Timișoara

ian. 17th, 2017 | By | Category: Postcard

Marți, 17 ianuarie 2017, de la ora 12.00,  la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara – Sala Polivalentă, în cadrul preocupărilor pentru o ”cultură  a lemnului”, arhitectul Mihai-Corneliu Donici susține public un doctorat cu subiectul ”Case de lemn de pe teritoriul Banatului românesc din epoca neolitică”.  În cadrul cercetării, au fost reconstituite, printr-o metodă originală, concepută și testată de autorul tezei, 9 locuințe de acum cca 7000 de ani, câte trei din siturile Uivar, Foeni și Parța, pe baza datelor arheologice obținute în cercetări coordonate de prof.dr. arheolog Florin Drașovean.

Lucrarea se intitulează ”ARHITECTURA NEOLITICĂ ȘI ENEOLITICĂ TIMPURIE DIN  CULTURA VINČA, CULTURA BANATULUI ȘI GRUPUL CULTURAL FOENI. RECONSTITUIRI ARHITECTURALE DIN SITURILE DE LA UIVAR, PARȚA ȘI FOENI” și este o premieră în literatura de specialitate.

Cu această ocazie, la Biblioteca U.P.T. se va vernisa  expoziția ”Cărți din lemn” și exerciții  ale studenților anului VI ai Facultății de Arhitectură cu aceeași tematică, în programul bibliotecii de a deveni și un spațiu de artă.

Număr de vizualizări :1360


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro