De ziua Culturii Naționale, ediție specială Round Table dedicată artiștilor străini stabiliți în România

ian. 13th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, de la ora 19.00, în sala Centrului Național de Artă Tinerimea Română (Strada Johann Gutenberg nr. 19), va avea loc o ediție specială Round Table. Moderată de muzicologul Valentina Sandu – Dediu, ediția dedicată Zilei Culturii Naționale va aduce în prim plan artiști și profesioniști născuți în străinătate, stabiliți în România, împrumutând valori și tradiții românești, prilej cu care publicul este invitat să descopere amintiri și momente emoționante care îi leagă pe protagoniști de țara noastră. Printre invitați se numără personalități precum Analia Selis – artistă născută în Argentina, Kamara – interpret cu origini în Africa de Vest, parte din trupa Alb/Negru, iar al treilea invitat va fi Sorin Mîndruțescu, CEO Oracle România, care va completa dialogul din perspectiva unei multinaționale. Evenimentul se desfășoară sub forma unei sesiuni de discuții între moderator și invitați, cu intermedii artistice live, într-un ambient cu o scenografie ce cuprinde mobilierul LEM’S creat de designeri români.

Evenimentul va fi transmis în direct pe www.EnjoyTV.ro sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 19:00.

Intrarea va fi liberă în baza invitației solicitate la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile.

Ulterior, de Ziua Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie, înregistrarea emisiunii va fi difuzată pe canalul de YouTube EnjoyTV România, pentru publicul din România și din cele peste 50 de țări din care au fost urmărite până acum edițiile precedente.

Round Table București este un proiect al UCIMR – Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, care aduce împreună, la o „masă rotundă”, personaje din diverse spații și domenii culturale, în jurul unei teme comune.

Ediția specială dedicată Culturii Naționale este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în urma unui apel public de proiecte.

Un nou sezon Round Table din 9 februarie

Din 9 februarie, organizatorii promit încă un sezon Round Table, cel de al 4-lea, ce se va desfășura în București dar și în Sibiu, Brașov, Târgu Mureș si Cluj.

„Programul proiectului urmărește promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.” –  Valentina Sandu – Dediu

Round Table București este un proiect realizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, – coordonat prin programul „Oportunități la tine acasă”, dedicat tinerilor muzicieni excepționali din România – invitați să concerteze în timpul evenimentelor Round Table – și co-finanțat de ArCuB (sezonul 1 și 3) și AFCN (sezonul 2).

Inițiat în toamna anului 2015, proiectul conferințelor Round Table București a devenit curând un reper pe harta bogată a evenimentelor culturale, fiind urmărit de români din toată lumea,  cu sute de persoane prezente în public.

Număr de vizualizări :1021


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro