Concert de Crăciun cu Corul de Copii Radio, la Sala Radio

dec. 6th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, aduce magia Crăciunului la Sala Radio, într-un concert extraordinar dedicat Zilei Internaționale a Cântului Coral! Cu sonoritatea sa inconfundabilă, devenită o veritabilă marcă Radio România, Corul de Copii Radio va cânta un mix de colinde clasice românești, reinterpretate de compozitori ca Nicolae Lungu, Alexandru Pașcanu, Vasile I. Popovici, Gheorghe Cucu, Sabin Pautza, Dani Constantin, alături de piese internaționale inspirate din cântecul medieval de gen anglo-saxon, în abordări moderne semnate de Benjamin Britten (A Ceremony of Carols), John Rutter (Tomorrow Shall Be My Dancing Day), Michael Head  (Ave Maria) și Ralph Vaughan Williams (Wassail).

Partea a doua a concertului va oferi surpriza prezenței pe scenă, alături de Corul de Copii Radio, a două coruri de adulți: Corul Cantus Domini, condus de Ștefan – Constantin Răzvan și Corul Canticum, condus de Răzvan Rădos, care vor completa atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă cu un colaj de colinde tradiționale din repertoriul românesc (Bună dimineața la Moș Ajun), Linu-i lin, Sus boieri, Cântec de Crăciun, Leru-i ler, etc., și internațional (Jingle Bells, White Christmas, The Little Drummer Boy).

Colindul O, ce veste minunată va răsuna în vocile reunite ale celor trei coruri, în interpretarea colindului tradițional, realizată de compozitorul Gheorghe Dima.

Ziua Internațională a Cântului Coral este un eveniment lansat de Federația Internațională a Muzicii Corale (IFCM) în anul 1991, la inițiativa compozitorului Alberto Grau din Venezuela. În  fiecare an, în prima parte a lunii decembrie, cântul coral este sărbătorit prin concerte în toate colțurile lumii.

Concertul va fi înregistrat și difuzat ulterior pe posturile Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

BIOGRAFII

Cu peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, CORUL DE COPII RADIO, care a aniversat 70 de ani de existență în 2015, a primit numeroase distincţii şi premii, iar în 2004 Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană a acordat formației titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio. În 2015, Corul de Copii Radio a cântat pe în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale din Grecia, deosebit de apreciat pe plan european. Sub conducerea lui Voicu Popescu, corul s-a bucurat de 100% exclusivitate în programul de deschidere al festivalului, fiind singurul ansamblu invitat să inaugureze ediţia a IV-a a evenimentului. În toamna anului 2015, în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Enescu, Corul de Copii Radio a avut o participare importantă. Ansamblul s-a prezentat în faţa publicului internaţional pe scena festivalului chiar în concertul de deschidere al evenimentului, la Sala Palatului, alături de Orchestra Română de Tineret, în celebra lucrare „Carmina Burana” (de Carl Orff), interpretată sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi. Pe 2 septembrie, corul a evoluat în celebra Simfonie nr. VIII, creaţie a lui Mahler, una dintre lucrările „monumentale” ale repertoriului simfonic, alături de Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului german Cornelius Meister.

În octombrie 2015, Corul de Copii Radio s-a calificat alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume, în finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: Let the Peoples Sing. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union).

Pentru mai multe detalii despre activitatea corului, vă rugăm să accesați link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=DGOs4F8wp-k

www.youtube.com/watch?v=ZDeeQ_xDqxg

www.youtube.com/watch?v=4yxk5n6KtvA

Corul CANTUS DOMINI, afiliat Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi (A.S.T.O.), a apărut din iniţiativa unor iubitori de muzică – tineri de formaţie teologică şi/sau muzicală. Întrucât majoritatea membrilor acestui cor sunt foşti şi actuali absolvenţi de seminar din Bucureşti, chiar şi actuali seminarişti, caracterul muzicii interpretate este în mare parte sacru, dar repertoriul corului abordează şi muzica de tradiţie folclorică prelucrată pentru cor bărbătesc de personalităţi marcante ale muzicii corale româneşti.   Acest cor îşi propune să fie o extensie la nivel valoric a ceea ce reprezintă corul Seminarului. Acest liant este marcat nu doar de formaţia teologică a majorităţii membrilor corului ci şi de prezenţa la pupitrul noului cor a aceluiaşi dirijor – Arhid. Prof. Dr. Ştefan Constantin Răzvan – sub conducerea căruia au fost obţinute rezultate notabile: Marele Premiu la Festivalul „Prietenii Bulgariei” – Albena, Iunie 2011; Două medalii de argint la World Choir Games – Cincinnati-Ohio, Statele Unite ale Americii, Iulie 2012; Concert de colinde „După datini colindăm” la Sala Radio – Decembrie 2012; O medalie de Argint la European Choir Games – Graz, Austria, Iulie 2013; concert la Biblioteca Academiei Române, octombrie 2013; concert în cadrul „Serii de Priveghere cu Părintele Dumitru Stăniloae”, noiembrie 2013; participare la concertul caritabil organizat de A. S. T. O.: „După Datini, Colindăm!”, la Biblioteca Naţională, decembrie 2013.

CORUL CANTICUM a luat ființă în anul 2015 și promovează arta corală în rândul publicului tânăr din România, iar unul din dezideratele ansamblului este descoperirea și interpretarea partiturilor corale mai puțin cunoscute. Ansamblul a debutat pe scena Universității Naționale de Muzică din București în primăvara anului 2015 printr-un concert dedicat memoriei compozitorului Paul Constantinescu în cadrul stagiunii cu același nume, organizată de către Asociația Națională Corală din România. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, iar Canticum Bucharest a obținut încă de la prima sa apariție aprecierile publicului meloman și ale elitei muzicale bucureștene. De asemenea, ansamblul a concertat în cadrul ″Nopții Muzeelor″ în aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Național ″George Enescu″ și este invitat permanent al sărbătorilor interculturale ale Muzeului Național al Satului ″Dimitrie Gusti″ din București. Cei douăzeci și cinci de tineri muzicieni, alături de dirijorul Răzvan Rădos, își propun să aducă un plus de prospețime genului coral, făcându-l accesibil marelui public prin abordarea unui repertoriu inspirat din muzicile tradiționale, folclorice, jazz, gospel, pop, etc.

Număr de vizualizări :1034


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro