”Tradiții și obiceiuri populare”, la Iași

dec. 5th, 2016 | By | Category: Eveniment

Luni, 5 decembrie 2016, de la ora 18:00, la Colegiul Sfântul Nicolae Iași, în sala Juventus, Asociația „Familia Tradițională” organizează întâlnirea de suflet ”Tradiții și obiceiuri populare din perioada premergătoare a sărbătorilor de iarnă – Sfântul Andrei și Sfântul Nicolae” susținută de doamna Angela Paveliuc Olariu, doctor în etnografie. Evenimentul face parte din suita de activități organizate în cadrul proiectului ”Dor de Tradiție” care a debutat la 1 iulie 2016 și se va desfășura pe parcursul unui an calendaristic.

Scopul acestei întâlniri de suflet este de a readuce în fața publicului ieșean elemente de identitate națională sintetizate în tradițiile și obiceiurile pe care poporul nostru le-a păstrat și le-a evocat datorită fidelității față de datina străbunilor, dar și față de evlavia pentru cei doi sfinți care preced și vestesc nașterea Domnului: Sfântul Andrei, apostolul și ocrotitorul românilor și Sfântul Nicoale, milostivul arhiereu aducător de daruri.

Participarea este liberă și ceaiul oferit de gazde.

Proiectul „Dor de tradiție” beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de  62223 lei din partea Primăriei Municipiului Iași. Mai multe informații despre desfășurarea proiectului puteți găsi în Anexa 1 – Calendar evenimente precum și pe www.familiatraditionala.ro sau  www.facebook.com/AsociatiaFamiliaTraditionala

Asociația Familia Tradițională este o organizație înființată în anul 2014 care își propune promovarea și apărarea intereselor familiei autentice și tradiționale, informarea societății civile asupra oportunităților, dar și asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea și sprijinirea inițiativelor societății civile care au ca scop promovarea și încurajarea natalității și sporului demografic.

Număr de vizualizări :582


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro