Ziua Naţională a României, celebrată la Praga printr-un concert extraordinar al artistului Nicolae Voiculeţ

nov. 25th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 3 decembrie 2016, la ora 19:00, în Piaţa Ceasului Astronomic (Starometske Namesti) din Praga, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, Institutul Cultural Român de la Praga organizează un concert extraordinar de muzică clasică de inspiraţie folclorică susţinut de artistul și dirijorul Nicolae Voiculeț, Klaus Untch şi Orchestra România.

Acest concert face parte din turneul „D.O.R”, un program conceput şi dezvoltat de muzicianul Nicolae Voiculeţ, ambasador al turismului si culturii românești, fiind un proiect muzical gândit ca unul de promovare a identității românești și de redescoperire a valorilor naționale.

Nicolae Voiculeţ este unul dintre cei mai valoroși naişti români. Artistul a concertat în faţa a peste 65 de lideri de state, a fost decorat cu „Meritul cultural al României în grad de cavaler”, este singurul român care a concertat la Banca Mondială, la Expoziţia Mondială de la Nagoya şi a fost invitat să cânte la închiderea Jocurilor Olimpice de la Bejing.

Turneul „D.O.R” se va incheia în decembrie 2018 prin concertul de  la Alba Iulia ce va aniversa 100 de ani de la Marea Unire.

Număr de vizualizări :1278


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro