Poveștile Editurii Herald, la Gaudeamus 2016

nov. 24th, 2016 | By | Category: Postcard

S-a încheiat ediţia a XIV-a a târgului GAUDEAMUS Carte de Învăţătură 2016. Editura Herald a fost prezentă, ca de fiecare dată, pentru a aduce în fața cititorilor o serie de noutăți editoriale și evenimente pentru toate gusturile. În cadrul lansărilor de carte, publicul s-a bucurat de prezența specialiștilor și a nenumărați actori implicați în proiectele editoriale, care au detaliat diferitele teme prezentate în cărți, interacționând totodată cu publicul cititor pentru a stimula schimbul de idei și a clarifica posibilele nelămuriri.

Cu ocazia lansării colecției Înțelepciunea inimii s-a dat startul seriei de evenimente de la standul Editurii Herald, unde cei pasionați de sufism și de poezie mistică au făcut cunoștință cu noile titluri Peripeţiile lui Nastratin Hogea și Oceanul sufletului de Rūmī. Mihai Cernătescu (traducător, doctor în istoria islamului) și profesorul Teodoru Ghiondea au oferit cititorilor detalii legate de importanța acestor lucrări și de felul în care învățăturile persane pot fi integrate în viața de zi cu zi.

În aceeași zi (17 noiembrie) a urmat un veritabil regal de carte, cu ocazia lansării colecției Arta Regală: Francmasonerie si companionaj de René Guénon și Misterele Artei Regale de Oswald Wirth, în care suita de invitați speciali Vasile Zecheru, Vlad Sauciuc, Gelu Voican Voiculescu, Ion Rusu și Augustin Ioan au făcut o incursiune în tainele francmasoneriei prezentând publicului informații detaliate pentru o mai bună înțelegere a acestui subiect.

La evenimentul lansării cărţilor Viața mea de Charles Darwin și
Viața unui sclav american, scrisă de Frederick Douglass, în colecția Autobiografia, invitatele Anca Ionescu (traducător) și Ioana Socolescu (senior editor) au discutat despre multiplele valențe ale acestor două autobiografii, care au relevanță și în prezent.

Dezvăluirea unei vechi căi de cercetare spirituală a făcut obiectul lansării titlurilor Arta Alchimiei de Toma d’Aquino și Albert cel Mare şi Tractatus Aureus de Hermes Trismegistus, unde au fost prezenți traducătorii Maria Genescu și Gabriel Avram, alături de Gelu Voican Voiculescu, pentru a arunca o nouă lumină asupra tratatelor de alchimie lansate.

Despre realizarea visurilor și felul în care putem construi realitatea în armonie cu nevoile noastre ne vorbește Daniela Andreescu în noua sa carte, rețetarul Cum gătim realitatea, la lansarea căreia au fost prezenți conf. univ. dr. Matei Georgescu și lector universitar dr. Oana Moşoiu.

Sâmbătă, 20 noiembrie, a avut loc un eveniment special la care a participat un public numeros – un adevărat omagiu adus prozatorului, teoreticianului și eseistului român Vasile Andru (1942-2016). Au luat cuvântul o serie de prieteni, confraţi şi ucenici ai maestrului; Ion Buga Gh. Lupaşcu, Matei Georgescu, Carmen Coţovanu Pesantez, Ioana Burchel, Nicu Stoian, Eugenia Ţarălungă, Florina Dobre Brat sunt doar câteva dintre personalitățile care au evocat opera scriitorului, alături de gazda evenimentului, Silvia Andrucovici, soția celui care a fost Vasile Andru.

Bogdan Brumă (traducător), Sorin Nicolae (secretar al Asociației Institutul Gurdjieff din România) și Cantemir Mambet (președinte al Asociației Institutul Gurdjieff din România) au fost alături de cei aflați în căutarea înțelepciunii și înțelegerii interioare prin prisma învățăturilor lui G.I. Gurdjieff, la lansarea cărții Realitatea fiinţei de Jeanne de Salzmann.

Ultimul eveniment de sâmbătă, 19 noiembrie, a fost pentru public un prilej de regăsire a liniștii interioare, alături de invitații Daniela Andreescu (coach, instructor de meditaţie şi de mindfulness), George Petre (cofondator și Director de Programe, Asociația Alethea/Centrul Anahata), care au oferit îndrumare și explicații cu privire la cărțile lansate: Mindfulness și neurobiologie de Daniel J. Siegel și Mindfulness: 8 pași către fericire de Bhante Henepola Gunaratana.

În ultima zi de târg (duminică, 20 noiembrie), în cadrul primului eveniment din program au fost prezentate două titluri noi în colecţia Pas în doi: Geografia intimă a femeii de Natalie Angier și Sexualitatea masculină de Michael Bader. Au luat cuvântul Alin Sebastian Godeanu (lector universitar în cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, doctor în psihologie) și Ioana Socolescu (senior editor).

Despre realităţile copilăriei şi relaţia părinţi-copii le-au vorbit celor prezenți Antonia Noël (specialist în comunicarea relaţională şi relaţiile interumane, certificată în metoda ESPERE), Andreea Neagu (psiholog clinician, psihoterapeut, trainer) și coordonatoarea colecției ParentajIoana Socolescu (senior editor – la lansarea cărților Politica locului de joacă de Stanley I. Greenspan și Pentru binele tău de Alice Miller.

Gazda acestor evenimente editoriale a fost Sorin Lucaci, coordonatorul de evenimente al Editurii Herald.

Topul celor mai vândute cărți ale Editurii Herald în cadrul Târgului Gaudeamus 2016:

1. Cum gătim realitatea de Daniela Andreescu

2. Oceanul sufletului de Rūmī

3. Politica locului de joacă de Stanley I. Greenspan

4. Peripeţiile lui Nastratin Hogea

5. Misterele Artei Regale de Oswald Wirth

Număr de vizualizări :1396


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro