Lansarea book-barului Tiraj

nov. 25th, 2016 | By | Category: Postcard

Sâmbată, 26 noiembrie 2016, de la ora 18.30, va avea loc evenimentul de lansare a book-barului Tiraj, un spaţiu comun al editurilor Hecate şi frACTalia, deschis pentru încurajarea și promovarea de proiecte individuale și comunitare ce abordează aspecte sociale și culturale legate de drepturile omului, ale femeilor, comunităților roma, persoanelor cu abilități diferite și LGBTQAI+. Intenţia creării unui astfel de spaţiu este de a promova schimbul de informații și colaborarea interdisciplinară în beneficiul diverselor comunități minoritare.

Tiraj a apărut ca o consecinţă şi, totodată, ca o necesitate a direcţiei pe care cele două edituri, Hecate (facebook.com/editurahecate) şi frACTalia (http://www.fractalia.ro),  au încercat să o urmeze şi susţină în spaţiul cultural contemporan, încă de la apariţia lor. Ele încurajează acele manifestări literare şi teoretice marginale/ marginalizate, genurile de trecere dinspre forme legitimate ca autoritare și învestite cu putere spre formele „slabe” sau, așa-zis, „minore”, promovând dialogul cultural bazat pe un respect real pentru diferenţe şi pe o gândire critică motivată de justiţie socială.

Astfel, Tiraj este un spațiu experimental, care vrea să conecteze domenii cât mai diverse, dar şi un loc care încearcă să ofere o zonă de siguranţă unor categorii marginalizate; discriminarea, discursul și acțiunile rasiste, sexiste sau homofobe nefiind tolerate.

Număr de vizualizări :992


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro