Crux Publishing la Gaudeamus 2016

nov. 16th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Crux Publishing vă invită la lansarea colecției toamnă-iarnă în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2016. Noutățile vor fi lansate sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 15.00 la standul editurii (standul nr. 100, nivelul 3.20) în prezența autorilor și a invitaților lor speciali. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul lansărilor.

15.00 – 15.15: Jocul necromanților – Șerban Andrei Mazilu

Invitat special: scriitorul și criticul literar Oliviu Crâznic

După succesul de casă și critică înregistrat cu romanul dark fantasy Anotimpul pumnalelor, Șerban Andrei Mazilu revine în universul Voss la cererea expresă a fanilor, fiind deturnat de la alte proiecte literare de sutele de voci cerându-i o continuare. Așadar, avem parte de încă o aventură în Arhipelagul Voss, dar de această dată Corbii nu mai trebuie să împiedice o lovitură de stat, ci să oprească anihilarea universului însuși.

15.15 – 15.30: Conan Barbarul: Misterul fântânii blestemate – Robert E. Howard

Invitată specială: scriitoarea Helena Cade

Editura Crux Publishing continuă proiectul Integrala Robert E. Howard cu povestirea Conan Barbarul – Misterul fântânii blestemate, titlu emblematic pentru specia sword & sorcery care l-a consacrat pe Robert E. Howard propulsându-l printre titanii literaturii universale. De această dată îl avem pe Conan în centrul acțiunii și devenim părtași la o nouă aventură care ne va ține cu sufletul la gură. Dintre toate poveștile scurte cu Conan Barbarul, probabil nici una nu ilustrează mai bine apartenența la specia sa literară și nu încadrează mai bine toate aspectele sale definitorii decât Misterul fântânii blestemate.

15.30 – 15.45: Față în față – Ciprian Mitoceanu

Invitată specială: editor șef Crux Publishing Andreea Sterea

Ultimul volum din trilogia Predestinare genetică (primele două volume, În sângele tatălui și Insula Diavolului, apărând în 2015, respectiv 2016) încheie povestea celor două personaje care ne-au ținut cu sufletul la gură pe parcursul primelor două romane. În sfârșit față în față, Robert Piest și Leonard Goldman încep un joc periculos de-a șoarecele și pisica. Drumul spre adevăr este presărat cu cadavre, dar cine va câștiga și cine va plăti pentru faptele sale?

15.45 – 16.00: Ecouri din tenebre – Rodica Bretin

Invitată specială: scriitoarea Doina Roman

Editura Crux Publishing este onorată să deschidă noua sa colecție ENIGMA cu un volum unic pe piața românească de carte. Volumul Ecouri din tenebre reprezintă o colecție de documentare și narațiuni inspirate din fapte reale ce se concentrează pe prezentarea și explicarea (acolo unde este posibil) unor fenomene paranormale ce le-au dat de gândit teologilor și oamenilor de știință deopotrivă: spirite neliniștite, poltergeist, doppelganger, telepatia, telekinezia, comunicarea cu cei trecuți în neființă și multe altele.

16.00 – 16.15: Ascensiunea stelară – Ana-Maria Negrilă

Invitat special: Lector Univ. Dr. Florin Pîtea

Mulți dintre noi au rămas visând cu ochii deschiși la lumi stranii și la explorări dincolo de marginea universului după ce am dat ultima pagină din romanul space opera Regatul sufletelor pierdute de Ana-Maria Negrilă. Dar așteptarea nu a durat mult, căci autoarea revine cu al doilea volum al seriei StelariumAscensiunea stelarăo continuare a Regatului încă și mai spectaculoasă ca ideație și execuție.

16.15 – 16.30: Aer și MSbP – Răzvan T. Coloja

Invitată specială: scriitoarea Alexandra Medaru

Autor prolific, premiat național pentru romanul Soldați ai terebentinei, Răzvan T. Coloja revine la Crux Publishing cu un nou roman de factură transgresivă ce explorează o poveste de dragoste cel puțin neobișnuită. Mai puțin brutal decât Pascal Bruckner în Luni de fiere, mai puțin explicit decât Henry Miller în Tropicul Cancerului, dar la fel de lucid precum Chuck Palahniuk în Fight Club, Răzvan Coloja oferă o poveste ce are darul de a tulbura și de a ne smulge din banalul nostru cotidian.

Împletind siguranța scriitorului experimentat cu finul spirit de observație al psihologului antrenat, romanul Aer şi MSbP poate fi citit în mai multe chei. O poveste de dragoste toxică, o analiză psihologică riguroasă, o radiografie a celor pe care obișnuim să îi considerăm altfel și, poate, o odă închinată umanității din noi, cu toate calitățile, vulnerabilitățile și derapajele ei. Volumul Aer şi MSbP nu te poate lăsa indiferent, chiar dacă ai trăit sau nu acel tip de relație care te consumă până la scrum și te înalță până la ceruri.

Crux Publishing vă invită așadar la Gaudeamus 2016 la stand pentru a vă bucura de toate aceste noi volume! Lansarea oficială a celor șase titluri va avea loc la standul editurii (Romexpo, pavilion central, standul nr. 100, nivelul 3.20) sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 15.00.

Număr de vizualizări :1160


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro