Ansamblul „Cununa Carpaţilor”, în turneu în Turcia

nov. 25th, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 27 noiembrie, la Edirne, marţi, 29 noiembrie, la Ankara şi joi, 1 decembrie 2016, la Istanbul, Ansamblul “Cununa Carpaţilor” al Centrului Național de Artă Tinerimea Română va susţine un turneu în Turcia cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Ansamblul folcloric „Cununa Carpaţilor” a luat fiinţă în anul 1948, având în componenţa sa cei mai valoroși tineri artişti de gen ai momentului – instrumentişti, dansatori – fiind unicul ansamblu profesionist care poate acoperi prin repertoriu și costume toate zonele folclorice importante ale României. Calitatea coregrafiilor, varietatea repertorială, cromatica costumelor, măiestria interpretativă au făcut ca Ansamblul folcloric „Cununa Carpaţilor” să reprezinte cu succes folclorul românesc în formele cele mai autentice, pe scene din Statele Unite, China, Cambogia, Vietnam, Laos, Sudan, Danemarca, Suedia, Norvegia, Italia, Germania, Grecia, Turcia, Cipru, Franţa, U.R.S.S, Bulgaria, Ungaria, Anglia, Olanda, Siria, Olanda, Polonia, Ucraina, Italia, Portugalia, Spania, Austria.

Ansamblul de dansuri populare este condus de coregraful Viorel Cioacă și a fost completat în acest an cu cei mai performanți artiști ai genului.

Orchestra populară de asemenea reîntinerită este formată din virtuozi ai instrumentelor folclorice tradiţionale, conduşi de dirijorul Dan Ionescu, la rândul său un virtuoz al clarinetului și saxofonului.

Organizarea turneului din Turcia este realizată de Centrul Național de Artă Tinerimea Română în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consulatul României la Edirne, Ambasada României de la Ankara şi ICR Dimitrie Cantemir de la Istanbul.

Sponsor : Garantibank

Parteneri media : Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural, Q Magazine.

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” puteţi accesa www.tinerimearomana.ro.

Număr de vizualizări :1175


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro