Aniversare Norman Manea, la Institutul de Cercetări Iudaice din New York (YIVO)

nov. 24th, 2016 | By | Category: Postcard

Marți, 22 noiembrie 2016, ora 18:30, la sediul YIVO, cu ocazia celei de a 80-a aniversări a scriitorului Norman Manea, Institutul de Cercetări Evreiești (YIVO) din New York, în parteneriat cu ICR New York și Consulatul General al României la New York, sub patronajul Președinției României a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului- IHRA , au organizat o celebrare festivă a domnului Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, unul dintre cei mai  importanți scriitori româno-americani de origine evreiască. Opera sa a fost tradusă  în peste 25 de limbi, obținând numeroase premii internaționale.

Evenimentul a fost deschis de către Jonathan Brent, director executiv al YIVO, care a salutat întreaga audiență și a mulțumit Institutului Cultural Român de la New York și Consulatului General al României la New York, pentru susținerea acestui eveniment.

Prestigioșii invitați ai serii – Leon Botstein, președintele Bard College, Robert Boyers, editor al Salmagundi, Edward Hirsch, poet și președinte al John Simon Guggenheim Memorial Foundation, și Michael Shafir, profesor al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – au vorbit despre opera sa și influența scrierilor lui Norman Manea. Evenimentul s-a încheiat cu un dialog între Norman Manea și Jonathan Brent, director executiv al YIVO, cu tema „Evreitate și literatură”. De asemenea, scriitorul Norman Manea a răspuns întrebărilor adresate dintr-o audiență numeroasă.

Număr de vizualizări :907


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro