Alexandru Vlad Ciurea lansează ”Călătorii în centrul gândirii – consemnate de Tudor Artenie”, la Gaudeamus

nov. 17th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, de la ora 15.00, Editura Minerva vă invită la evenimentul de lansare a cărții lui Alexandru Vlad Ciurea ”Călătorii în centrul gândiriiconsemnate de Tudor Artenie”. Lansarea va avea loc în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – carte  de învățătură, la standul nr. 47, nivel 0,  din Pavilionul Central Romexpo, București. Prezintă cartea: Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Tudor Artenie, Prof. Dr. Irinel Popescu, Conf. Dr. Dan Voinescu, Magdalena Popa-Buluc și editorul.

Evenimentul ne oferă ocazia întâlnirii cu autorul, cunoscutul și apreciatul Prof. Dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea. Este o carte-interviu în care medicul, dar și omul se dezvăluie.

Aflăm despre copilărie, școală și facultate, despre valorile în care a fost educat. Dr. Ciurea povestește despre profesorul dr. Dimitrie Bagdasar și despre profesorul dr. Constantin Arseni. Sunt relatate întâmplări interesante pentru cititor, care altfel nu ar putea fi cunoscute.

Este dezbătută situația neurochirurgiei românești, din perioada comunistă până astăzi, precum și cea a sistemului de sănătate. Un loc aparte îl ocupă, în carte, poveștile despre viață, suferință și vindecare spuse de pacienți. În final, găsim articole de opinie, de analiză politică și socială, iar alte câteva texte reflectă pasiunea profesorului pentru istorie.

Prof. Alexandru Vlad Ciurea MD., PhD., MSc., Dr. h.c. Mult.:

Șef al Departamentului Neurochirurgie și Director științific în cadrul Spitalului „Sanador“, București

Președinte de Onoare al Societății Române de Neurochirurgie

Membru titular al Academiei de Științe Medicale din România

Membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România

Președinte al WFNS Nominating Commitee (World Federation of Neurosurgical Societies)

Membru al Academiei Braziliene de Neurochirurgie

Vicepreședinte al EMN (Euroacademia Multidisciplinaria Neurotraumatologica)

Vicepreședinte al AMN (Academia Multidisciplinaria Neurotraumatologica, Pheonix, Arizona, SUA)

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a intervenit neurochirurgical cu succes în peste 20 000 de cazuri. A scris peste 103 articole publicate cu indexare PubMed, dintre care 43 indexate și ISI Thomson. Este autor și coautor a 36 de cărți și numeroase capitole în cărți și tratate publicate în România și în străinătate (SUA, Germania, Japonia, Austria) pe teme ca: neurochirurgia, neurologia, nutriția, managementul sistemului de sănătate (5 cărți ca autor).

Constribuții științifice deosebite:

• Construcția primei bănci de țesuturi tumorale din Europa de Est, 2003

• Coordonarea înființării, sub egida Ministerului Sănătății, a primului Centru de Excelență în Neurochirurgie, deschis în anul 2005. Centrul este dotat la cele mai înalte standarde internaționale, inclusiv cu aparatul Leksell Gamma Knife, unic în țările din Sud-Estul Europei.

• Drena Unitub – Brevet înregistrat la OSIM, 2005. Aplicarea, pentru prima dată în ţară, a tehnicii drenajului ventriculo-peritoneal unishunt-unitub, procedură folosită pe scară largă, la ora actuală, ca metodă de tratament chirurgical la copiii cu hidroencefalie primară şi secundară.

• Anatomia Ascunsă din Opera lui Michelangelo – Certificat de Inovație înregistrat la OSIM, 2011

Tudor Artenie este scriitor, poet și publicist. Se află la a patra carte, după două volume de versuri și unul de povestiri. A fost mulți ani jurnalist de presă scrisă, radio și televiziune și realizator de filme documentare. A fost corespondent de război în Transnistria și Bosnia-Herțegovina, iar pentru producțiile de televiziune a fost recompensat de două ori cu premiul Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România (APTR). Scrie în fiecare marți în pagina de opinii a cotidianului „România liberă“.

Număr de vizualizări :2308


2 Comments to “Alexandru Vlad Ciurea lansează ”Călătorii în centrul gândirii – consemnate de Tudor Artenie”, la Gaudeamus”

 1. Daniela Cucu din Ploiesti spune:

  Desi aflu cu putina intarziere, de toate evenimentele care au in centrul lor, pe Maria Sa- Doctorul Ciurea, care mi-a salvat viata, candva (in anul 1976), de fiecare data, ma bucur nespus. De fapt, cred ca este o stare pe care NU O POT DESCRIE IN CUVINTE, atunci cand aflu de CINEVA, CARE SE NUMESTE CIUREA. Traiesc si gandesc DATORITA ACESTUI OM! Nu stiu daca pot gasi cuvintele ca sa-i multumesc! Ii doresc VIATA MULTA, DE ACUM INCOLO si sa ramana, in continuare, alaturi de cei aflati in suferinta si carora le-a oferit suportul sau profesional si moral, pentru a putea merge mai departe! Este UN OM APARTE, care azi, IL GASESTI GREU, IN Romania! Desi au trecut peste 42 de ani, de cand IL CUNOSC, pot spune, cu toata responsabilitatea vorbelor mele, ca ESTE NESCHIMBAT, chiar daca a incaruntit si inevitabil, a imbatranit! In sufletul nostru, al pacientilor carora le-a salvat viata, CANDVA, VA RAMANE MEDICUL CIUREA. care ISI IUBESTE PROFESIA! EU IL VENEREZ! Este DUMNEZEUL MEU, la care MA INCHIN si IN FATA CARUIA, INGENUNCHEZ! II MULTUMESC CA TRAIESC SI GANDESC!

  Cu INFINIT RESPECT,
  O pacienta care il cunoaste pe MEDICUL CIUREA, de peste… 40 de ani si careia ACEST OM I-A SALVAT VIATA, CANDVA,

 2. Daniela Cucu din Ploiesti spune:

  Desi aflu cu putina intarziere, de toate evenimentele care au in centrul lor, pe Maria Sa- Doctorul Ciurea, care mi-a salvat viata, candva (in anul 1976), de fiecare data, ma bucur nespus. De fapt, cred ca este o stare pe care NU O POT DESCRIE IN CUVINTE, atunci cand aflu de CINEVA, CARE SE NUMESTE CIUREA. Traiesc si gandesc DATORITA ACESTUI OM! Nu stiu daca pot gasi cuvintele ca sa-i multumesc! Ii doresc VIATA MULTA, DE ACUM INCOLO si sa ramana, in continuare, alaturi de cei aflati in suferinta si carora le-a oferit suportul sau profesional si moral, pentru a putea merge mai departe! Este UN OM APARTE, care azi, IL GASESTI GREU, IN ROM! Desi au trecut peste 42 de ani, de cand IL CUNOSC, pot spune, cu toata responsabilitatea vorbelor mele, ca ESTE NESCHIMBAT, chiar daca a incaruntit si inevitabil, a imbatranit! In sufletul nostru, al pacientilor carora le-a salvat viata, CANDVA, VA RAMANE MEDICUL CIUREA. care ISI IUBESTE PROFESIA! EU IL VENEREZ! Este DUMNEZEUL MEU, la care MA INCHIN si IN FATA CARUIA, INGENUNCHEZ! II MULTUMESC CA TRAIESC SI GANDESC!

  Cu INFINIT RESPECT,
  O pacienta care il cunoaste pe MEDICUL CIUREA, de peste… 40 de ani si careia ACEST OM I-A SALVAT VIATA, CANDVA,

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro