„Piazzola Just Tango” – un concert pasional pe scena Sălii Radio din București, susținut de Anca Țurcașiu și Accord Vibes

nov. 29th, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 4 decembrie 2016, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, Anca Țurcașiu și Accord Vibes ne propun  un concert inedit, plin de pasiune, cu titlul “Piazzolla – Just Tango”. Evenimentul face parte dintr-un turneu național.

Concertul își propune să surprindă publicul cu una dintre cele mai complexe și spectaculoase proiecte de muzică new tango din România. Într-o formulă originală: Anca Țurcașiu- voce, Alexandru Anastasiu – vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon și Cezar Knihinschi-contrabas, artiștii vor prelua celebrele piese ale lui Astor Piazzola cărora le vor oferi un timbru special, prin aranjamentele originale și maniera interpretativă.

Elementul de culoare al concertului este dat de prezența Ancăi Țurcașiu – artista reușind prin veleitățile sale, atât muzicale cât și actoricești, să întregească tabloul unei povești de iubire și paiune. Proiectul – Anca Țurcașiu și Accord Vibes – Piazzolla Just Tango s-a materializat printr-un compact disc produs în această toamnă și un turneu național în următoarele orașe: Târgu Mureș – 30 noiembrie, ora 19:00 la Teatrul Național,  București – 4 decembrie, ora 19:00, Sala Radio, Ploiești – 11 decembrie, ora 19:00 la Filamonica „Paul Constantinescu”, Brașov – 14 decembrie, ora 19:00 la Sala Patria.

Piazzolla Just Tango este sunetul intens al unei povești seducătoare despre pasiune și abandon, despre exaltare și pierderea de sine în celălalt. Complexitatea sentimentelor eterne este privită, prin acest concert, din perspectiva provocatoare a muzicii new tango.

Anca Turcaşiu a absolvit Academia de Teatru şi Film Tg. Mureş, promoţia 1994, specializarea music hall.

Din 1986, dupa prima apariție pe scena Festivalului de la Mamaia, ca artist interpret de muzică pop, concertează în toata țara, în Europa, SUA, Canada, Israel, reprezintă România la festivaluri internaționale, joacă în filme, piese de teatru, musicaluri și emisiuni de divertisment, este moderator de televiziune și profesor de canto și actorie pentru copii. Rolurile care i-au marcat cariera sunt: Velma Kelly din spectacolul CHICAGO, în regia lui Ricard Reguant, Bianca din serialul de comedie LA BLOC de la PRO  TV, Maria din spectacolul MARIA DE BUENOS AIRES , în regia lui Mario Radachovski, Tina Chitic din filmul MISS LITORAL în regia lui Mircea Muresan.

Accord Vibes – reprezintă un trio unic în România (Alexandru Anastasiu – vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon, Cezar Knihinschi – contrabas). În această formulă, artiștii au in palmares un compact disc – „Just Musette” (2011) cu muzica lui Richard Galiano precum și numeroase concerte în cadrul unor prestigioase festivaluri (Festivalul George Enescu, Cafeteca Jazz weekend, BMFF, Festivalul de Film Istoric de la Râșnov).

Membru al Orchestrei Naţionale Radio, Alexandru Anastasiu a activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul GAME, iar ca solist a fost apreciat în numeroase concerte. Considerat cel mai bun percuţionist din seria sa, Alexandru Anastasiu şi-a îmbunătăţit tehnica şi cunoştinţele muzicale studiind cu prof. Bogdan Băcanu şi prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). În 1999 s-a calificat în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franţa), doi ani mai târziu câştigând bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie.

A interpretat ca solist vibrafonist alături de numeroase orchestre simfonice din țară și din  străinătate.
În anul 2012 organizează primul festival de vibrafon din lume cu sprijinul Radiodifuziunii Române, ocazie cu care s-au reunit nume de mare anvergură a scenelor internaționale.
Începând cu anul 2013, prestigioasa firmă din Statele Unite Mike Balter creează modelul de baghete purtând semnătura Alexandru Anastasiu.

În anul 2014 obține titlul de doctor în Muzică al Universității Naționale de Muzică din București.

Fernando Mihalache este unul dintre puţinii acordeonişti români cu o prezenţă constantă pe multe scene din ţară şi străinătate, într-o varietate de genuri  artistice,  de  la  spectacole muzicale  sau  de  jazz,  la  recitaluri camerale.
A colaborat cu instituţii de prestigiu ca Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti sau Teatrul Naţional de Operetă şi a participat la festivaluri precum „Festivalul Enescu”, Festivalul „Jazz Blues&More”, Festivalul Internaţional de Jazz, „Bucharest Music Film Festival” şi la spectacole prezentate la Sala Radio şi Ateneul Român.
În cadrul „M.T. Band” (Germania) Fernando Mihalache se află în postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este „Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009.
Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu a pus bazele „Accord Vibes”, un proiect de anvergură, unic în România.
Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”.
Doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi cadru didactic asociat al instituţiei, Fernando Mihalache susţine în prezent primul curs de acordeon din istoria universităţii.

Cezar Knihinschi – contrabas

Este absolvent al Universității Națioanle de Muzică București – Facultatea de Interpretare Muzicală, secția contrabas, promoția 2003-2007, iar doi ani mai târziu a obținut Diploma de master, la aceeași Universitate. Își îmbogățeste cunoștințele muzicale prin participarea la Cursurile de muzică de cameră si orchestră organizate sub bagheta maestrului Marc Dorin, la Jungen Munchner Philarmonic.

Din 2007 până în prezent este membru al Orchestrei Națioanle Radio, iar colaborările sale muzicale se extind și în zona pop, latio sau jazz.

În 2016 intra in componența trio-ului Accord Vibes.

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro și la Casa de bilete a Sălii Radio.

www.eventim.ro/ro/artist/just-tango-1532/profile.html

Număr de vizualizări :1195


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro