Maia Morgenstern, pe scena Schauspielhaus Graz

oct. 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

În zilele de 14 şi 15 octombrie 2016, de la ora 19.30, în sala Haus Eins a Schauslpielhaus Graz, Teatrul Schauspielhaus Graz în colaborare cu Festivalul internaţional de artă contemporană steierischer herbst prezintă premiera austriacă a spectacolului Empire“ cu Maia Morgenstern, în regia lui Milo Rau. Reprezentaţia din data de 14 octombrie este urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul. Din distribuţie fac parte Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karassisis şi Rami Khalaf.

Spectacolul se joacă în limbile română, arabă, greacă şi kurdă, cu supratitrări în limba germană şi este o producție a IICP — Institutul Internațional al Crimelor Politice, în colaborare cu Zürcher Theater Spektakel din Zürich, Teatrul Schaubühne din Berlin și Festivalul „steierischer herbst“  de la Graz, fiind sponsorizat de Primăria din Berlin — Cancelaria Senatului — Afaceri Culturale — Fondurile Culturale din Berlin, Pro Helveţia și Migros-Kulturprozent. Producția este susținută de Kulturförderung Kanton St. Gallen și Schauspielhaus Graz şi promovată de Institutul Cultural Român de la Viena.

Ce înseamnă refugiu? Ce înseamnă acasă? Cum va arăta noua Europă? Spectacolul „Empire“ prezintă prim-planuri biografice ale oamenilor care au venit ca refugiați în Europa sau care au rămas fără case. În spectacolul „Empire“, patru protagonişti din România, Grecia, Siria și Kurdistan mărturisesc, într-o notă artistică, întâmplări de un adevăr tragic. Ce se întâmplă cu oamenii care i-au pierdut pe cei dragi sau care și-au pierdut casele din cauza crizelor de la nivel mondial și a războiului?

Concept, text şi regie: Milo Rau

Text şi interpretare: Maia Morgenstern, Ramo Ali, Akillas Karassisis şi Rami Khalaf

Muzică: Eleni Karaindrou

Dramaturgie: Stefan Bläske şi Mirjam Knapp

Costume: Anton Lukas

Video: Marc Stephan

Sound design: Jens Baudisch

Regia tehnică: Aymrik Pech

Subtitrări: Mirjam Knapp

Coordonare artistică: Mascha Euchner-Martinez şi Eva-Karen Tittmann

Voluntariat: Yven Augustin

Grafică: Nina Wolters

Social media: Jonas Weissbrodt

Trailer spectacol: blog.schauspielhaus-graz.com/der-trailer-zu-empire/

Informaţii despre accesul la spectacol găsiţi accesând următorul link:  www.schauspielhaus-graz.com/play-detail/empire

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :1031


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro