Lansarea volumului de filosofie ”Lucian Blaga, Über das philosophische Bewusstsein”

oct. 10th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 13 octombrie 2016, orele 18.00, la Biblioteca Metropolitană București (sediul central, str. Tache Ionescu nr. 4), Filiala București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România în colaborare cu Forumul cultural austriac din București organizează lansarea volumului de filosofie ”Lucian Blaga, Über das philosophische Bewusstsein”, editura Frank & Timme, Berlin, 2016, carte apărută cu sprijinul „Institutului Cultural Român” și al „Societății Austro-Română”. La discuții vor participa: traducătorul, dl. Rainer Schubert, venit special de la Viena pentru acest eveniment, dl. Mircea Flonta, membru corespondent al Academiei Române. Moderator – Peter Sragher – Președintele Filialei București – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România.

Este vorba despre traducerea în limba germană a tomului Despre conștiința filosofică, realizată de către Prof.Dr. Rainer Schubert, profesor de filosofie la Universitatea Filosofico-Teologică din Heiligenkreuz, Austria. Profesorul austriac se dedică de peste șase ani traducerii operei filosofice a poetului, profesorului, diplomatului și filosofului Lucian Blaga, ajungând acum la al patrulea volum, după ce anul trecut a încheiat transpunerea Trilogiei cunoașterii în limba germană. Cunoscut în străinătate mai degrabă ca poet, Lucian Blaga are șansa de a fi acum descoperit și ca filosof în limba germană – limba în care și-a susținut doctoratul în filosofie la Viena în 1920 – prin munca plină de acribie, dedicație și profesionalism a lui Rainer Schubert.

Eveniment realizat și cu sprijinul Forumului Cultural Austriac din București și al Ambasadei Republicii Austria la București.

Număr de vizualizări :951


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro