Lansarea romanului ”Cartea șoaptelor ”de Varujan Vosganian, la Praga

oct. 4th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Institutul Cultural Român de la Praga în parteneriat cu Editura Havran și Asociația Cehia-România organizează lansarea romanului ”Cartea șoaptelor” de Varujan Vosganian, în traducere cehă de Jarmila Horáková. Evenimentul va avea loc joi, 13 octombrie 2016, orele 19.00, la Biblioteca Vaclav Havel din Praga, în prezența autorului și a traducătoarei. De asemenea, printre invitați se vor afla reprezentanți ai editurii cehe Havran și doamna Libușe  Valentova, șefa Catedrei de Limba Română din cadrul Departamentului de Studii Balcanice al Universității Caroline.

Programul va cuprinde prezentarea cărții și lecturarea unor fragmente reprezentative, urmate de discuții cu publicul.

Romanul a fost distins cu diferite premii precum Premiul „Cartea anului 2009”, acordat de revista România literară, Premiul Anonimul, Premiul revistei Convorbiri literare la secțiunea Proză, pe anul 2009, Marele Premiu pentru Proză – Trofeul Mihail Sebastian, Premiul revistei Observator Cultural pe anul 2009, la secțiunea Proză și multe altele.

Număr de vizualizări :583


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro