Lansare de carte: „Miroirs” – Gigi Căciuleanu

oct. 28th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 30 octombrie 2016, ora 18.00, în sala Atelier a Teatrului Naţional, suntenți așteptați la un eveniment special: lansarea cărţii „Miroirs” – Gigi Căciuleanu. Alături de Gigi Căciuleanu pe scenă vor fi dans-actorii din „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, iar volumul va fi prezentat de doamna Ludmila Patlanjoglu. Intrarea este liberă.

Gigi Căciuleanu, o personalitate mondială a dansului contemporan dezvăluie în volumul Miroirs o faţetă mai puţin celebră a personalităţii sale artisitce: lirismul. 44 de poezii şi 28 de desene sunt cuprinse într-un volum care aminteşte de graţia dansului, însă surpinde prin precizia cu care autorul stăpâneşte nu doar gestul ci şi cuvântul şi linia culorilor.

„Gigi Căciuleanu – dansator, coregraf, pedagog cu vocație, conducător de companii reputate este o voce originală și profundă a dansului contemporan. Un destin artistic de excepție, modelat de întâlniri cu personaje ilustre: Miriam Răducanu, Pina Bausch, Rosella Hightower, Pierre Cardin, Jean Michel Jarre, Murray Louis, Maina Gielgud, Maia Plisețkaia. Protagonist și creator al unor capodopere scenice, unde sunt împreună cercul ridicat la pătrat, focul vulcanilor, briza primăverii, zborul mut al îngerilor.

Teluric și celest, senzual și spiritual, Gigi Căciuleanu este un virtuos al formei și al ideii prin dans. În Miroirs 44 de poeme și 28 de desene ne dezvăluie o față tainică a artistului. Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeași grație ca pe scenă, compunând un chip „cioplit din frânturi de viață, din frânturi de corp, din zdrențe de vis, din picături de hău”.- Ludmila Patlanjoglu

Număr de vizualizări :981


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro