FILIT 2016, sub Patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România

oct. 17th, 2016 | By | Category: Postcard

Cea de a patra ediție a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) se va desfășura sub Patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Aceasta este a doua colaborare, după ediția din anul 2014, când au fost organizate evenimente literare comune în vederea promovării diversității culturale. La ediția din anul 2016 a FILIT va participa coordonatorul Biroului de Presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Iulia Badea-Guéritée. Împreună cu jurnaliștii de la Courrier International, Iulia Badea-Guéritée va coordona un atelier intitulat „Traducerea, limba Europei”, precum și o masă rotundă cu tema „Europa scriitorilor și a jurnaliștilor”.

Dan Lungu, managerul FILIT, a declarat: „E un patronaj care ne onorează și ne dă încredere în spiritul și anvergura europene ale FILIT-ului. O încurajare pentru continuarea acestui proiect ambițios, care își propune să contribuie la mobilitatea europeană a valorilor culturale și la recunoașterea și consolidarea statutului traducătorilor literari. Mulțumim!”

Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) va reuni anul acesta cunoscuți scriitori din țară și din străinătate în perioada 26-30 octombrie, în cadrul unor evenimente deschise publicului larg. Programul complet se regăsește pe site-ul www.filit-iasi.ro.

Număr de vizualizări :1113


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro