Festivalul de Film Românesc, ”Împreună și separat”, la Londra

oct. 17th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 10-14 noiembrie 2016, la Londra se desfășoară cea de a XIII-a ediție a Festivalului de Film Românesc, sub titlul ÎMPREUNĂ ȘI SEPARAT. Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR) este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. Proiecțiile au loc în spațiul uneia dintre cele mai cunoscute săli din centrul Londrei: cinematograful Curzon Soho. Festivalul prezintă producţii de excepție ale efervescentei industrii de film românești: ”Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu), ”Ilegitim” (regia Adrian Sitaru), ”Câini” (regia Bogdan Mirică), ”Acasă la tata” (regia Andrei Cohn), ”Marfa și banii” (regia Cristi Puiu), ”Sieranevada” (regia Cristi Puiu).

Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips. Vor fi prezenți la proiecțiile londoneze excepționalii actori Adrian Titieni (Bacalaureat, Ilegitim), Alexandru Papadopol (Acasă la tata, Marfa și banii), Ana Ciontea (Sieranevada) și Vlad Ivanov (Câini).

„Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit treisprezece ani. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti majore ale anului în Marea Britanie. Este un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată.”- Ramona Mitrică, director al festivalului

Organizatorii Festivalului, compania britanică de management artistic Profusion International, acordă anual BURSA PROFUSION. Scopul bursei este de a promova filme bazate pe experiența din diaspora și de a încuraja dezvoltarea tinerilor care trăiesc în comunitățile din afara țării.

Programul detaliat al festivalului poate fi consultat aici: www.rofilmfest.com

Joi, 10 noiembrie, 6.10 pm

BACALAUREAT (regia Cristian Mungiu)

Proiecție de gală urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul ADRIAN TITIENI

Vineri, 11 noiembrie, 6.40 pm

ILEGITIM (regia Adrian Sitaru)

Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul ADRIAN TITIENI

Sâmbătă, 12 noiembrie, 6.20 pm

CÂINI (regia Bogdan Mirică)

Premieră în Marea Britanie urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul VLAD IVANOV

Duminică, 13 noiembrie, 3.20 pm

MARFA ȘI BANII (regia Cristi Puiu)

Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul ALEXANDRU PAPADOPOL

Duminică, 13 noiembrie, 6.20 pm

ACASĂ LA TATA (regia Andrei Cohn)

Premieră în Marea Britanie urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul ALEXANDRU PAPADOPOL

Luni, 14 noiembrie, 7.00 pm

SIERANEVADA (regia Cristi Puiu)

Proiecție de gală urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actrița ANA CIONTEA

––––––

FFR este organizat de Profusion International, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon din Londra.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Evenimentul este susținut de ROMANi-ONLiNE.co.uk, GHiDUL ROMÂNESC, Albinuta.co.uk, Profusion România și Traduceri Autorizate.

www.rofilmfest.com

facebook.com/RoFilmFest

Număr de vizualizări :1494


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro