Dobrinescu și Vosganian fac alba-neagra cu timbrul literar

oct. 28th, 2016 | By | Category: Postcard

Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaților va lua din nou în discuție timbrul literar la ședința de marți, 1 noiembrie 2016, încălcând propriul vot de amânare,  dat cu două săptămâni în urmă. Traian Dobrinescu (PNL) a cerut reluarea discuțiilor, uitând ce a susținut în urmă cu două săptămâni, în fața colegilor de Comisie și a presei. Asociația Editorilor din România a trimis, pe adresa de e-mail a AgențieideCarte.ro, un comunicat de presă referitor la cele de mai sus. Vă prezentăm textul comunicatului.

”Deputatul PNL Traian Dobrinescu a solicitat în scris colegilor din Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaților repunerea pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare a proiectului de lege 583/2014, pe care l-a inițiat și care instituie un timbru literar în valoare de 1 leu, în beneficiul Uniunii Scriitorilor din România (USR), din care face parte. Același Traian Dobrinescu, împreună cu senatorul Varujan Vosganian (prim-vicepreședinte USR și inițiator al propunerii legislative), se angajaseră public în urmă cu două săptămâni că nu vor mai relua subiectul în actuala legislatură iar propunerea lor a fost votată de membrii Comisiei.

Reamintim, pe 11 octombrie, editorul Gabriel Liiceanu a susținut o alocuțiune în plenul Comisiei pentru Cultură rugând deputații prezenți să nu mai lucreze în favoarea uniunilor din care fac parte ci în beneficiul culturii. După discursul lui Gabriel Liiceanu, membrii Comisiei au votat, la propunerea lui Traian Dobrinescu, amânarea dezbaterilor pentru legislatura următoare. La ședință a fost prezent și senatorul Varujan Vosganian, co-inițiator al proiectului 583/2014, care a fost de acord cu punctul de vedere al lui Traian Dobrinescu, colegul său din Uniunea Scriitorilor.

Evoluția discuțiilor din Comisia pentru Cultură a fost înregistrată de reprezentanții mass-media prezenți, astfel că oricând Traian Dobrinescu poate fi pus în fața propriului angajament din urmă cu două săptămâni. Tot la ședința de marți, deputații sunt chemați să dea un raport suplimentar în cazul unui proiect al deputatului Mihai Sturzu, de abrogare integrală a actualei legi a timbrului cultural.”

Pentru a descărca ordinea de zi a ședinței Comisiei apăsați AICI
Număr de vizualizări :1216


One Comment to “Dobrinescu și Vosganian fac alba-neagra cu timbrul literar”

  1. Adina Dumitrescu spune:

    De unde se vede că politica şi actul de creaţie nu au nimic în comun. De pe margini, un adevărat creator adunând şoapte desprinse din cărţi, culori ocheşele încă nespălate de Olt şi operaţii pe cord păzite de fii cu teama de a nu le face tatăl filosof vreo figură, ar putea ţese o parte din fresca actuală.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro