Cântăreaţa spaniolă Carmen París, în concert la Ateneul Român

oct. 5th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marţi, 11 octombrie 2016, ora 19:00, în Sala Mare a Ateneului Român, Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti prezintă concertul “En Síntesis” susţinut de cântãreaţa spaniolã Carmen París, alãturi de pianistul Diego Ebbler şi percuţionistul şi cântãreţul Jorge Tejerina. Publicul bucureştean va avea ocazia de a asculta unele dintre cele mai reprezentative melodii selectate din patru albume ale acestei compozitoare şi cântãreţe, multiplu premiate, muzica ei fiind o fuziune de jazz, flamenco, jota aragonesa şi alte genuri.

Carmen París, figurã reprezentativã a lumii muzicale actuale, este una dintre cele mai apreciate artiste, atât de publicul cât şi de critica din Spania. Personalitatea sa covârşitoare şi curajul de a inova jota, pe care o îmbinã cu alte genuri muzicale i-au adus, printre altele, Premiul Naţional al Muzicii Actuale acordat de Ministerul Culturii din Spania în 2014.

Selecţia pieselor din concert are menirea de a ne prezenta o mostră din multiplele arome şi peisaje muzicale (în ritm şi vers) care pornesc dinspre jota, un gen tradiţional ce îşi are rădăcinile în muzica cântată de oamenii în vârstă la marile sărbători populare şi religioase fiind, în acelaşi timp, singurul gen muzical care se regăseşte în toate culturile şi zonele Peninsulei Iberice (în Portugalia, este cunoscut drept gota) şi în care îşi au originile şi muzica flamenco şi alte ritmuri de dincolo de ocean, în America.

Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Agenţiei Spaniole de Cooperare Internaţionalã pentru Dezvoltare şi al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Sponsorii Zilei Naţionale a Spaniei: Garantibank, Asemer, Copisa, Eptisa, Indra, Azvi, FCC Construcción, Comsa Corporación, Roca, Cialt, Happy Tour / FCM Travel Solutions.

Sponsorii Instituto Cervantes: Roca, Repsol, Hotel Caro, Alioli, Cialt, Cosercon, Imoteca, Hercesa, Yarden.

Biletele vor putea fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Ateneului Roman, deschisã de marţi pânã vineri între orele 12.00-19.00, sâmbãtã şi duminicã între orele 16.00-19.00 (în zilele în care sunt spectacole) şi matinee duminicale între orele 10.00-11.00.

Carmen París este muziciana (pianistă şi compozitoare) care a transformat ritmul popular spaniol numit la jota aragonesa şi a revitalizat folclorul iberic, adăugându-i ritmuri şi melodii din diferite zone ale Mediteranei, Africii şi Americii. Carmen París se impune în peisajul muzical spaniol în primăvara anului 2002 cu albumul de debut intitulat Pa’ mi genio(2002, Warner Music), care s-a vândut în 40000 de copii, un disc extrem de bine primit de critică şi recompensat cu Premiul Muzical pentru Cel mai Bun Album de Muzică Tradiţională.

Carmen París a colaborat la cele 4 albume înregistrate (cu un total de peste 90000 de copii vândute), dar şi în concertele susţinute în Spania şi pe glob, cu muzicieni de renume din Spania şi din lume între care menţionăm pe Chano Domínguez, Jorge Pardo, Javier Colina, Javier Ruibal, Eliseo Parra, Santiago Auserón, Diego Morao sau Juan Manuel Cañizares George Garzón şi Joel Rosenblatt.

Număr de vizualizări :1266


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro