Alexandru Bogdan Georgescu și Cătălin D. Constantin, la Galeria Întâlnirilor

oct. 11th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 12 octombrie 2016, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de lectură din cartea Omul care fura ferestre și o dezbatere având ca temă cartea-obiect. Invitați: Alexandru Bogdan Georgescu și Cătălin D. Constantin.

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită la o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Miercuri, 12 octombrie 2016, ora 19, va avea loc o seară de lectură din cartea Omul care fura ferestre și o dezbatere având ca temă cartea-obiect. Invitați: Alexandru Bogdan Georgescu și Cătălin D. Constantin.

Omul care fura ferestre are o tensiune care își păstrează cota până la capăt, ceea ce înseamnă că, la rândul lui, nivelul de autoexigență auctorială nu scade. Asta mă face să-l felicit cu martori pe Ducu și să vă invit pe dumneavoastră, cei care vă nimeriți în apropierea cărții, să-i dați credit lui Alexandru Georgescu. Va mustăci, poate chiar va emite un „hm” semisceptic la identificarea complimentului, dar vă asigur că-l merită. Pentru talent, dar și pentru prietenia dintre ochi, creier și mână.” Radu PARASCHIVESCU

Alexandru Bogdan Georgescu s-a născut pe 22 iunie 1975 în Sibiu. A absolvit „Colegiul Gheorghe Lazăr“ din Sibiu, în anul 1994, cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității București, în anul 1998 și Institutul Național al Magistraturii, în anul 1999. Este procuror criminalist în București. A scris povești pentru adulți și romane pentru copii: în anul 2012, un volum de povestiri: „Insectar– culegere de mici orori cotidiene“; în anul 2013, carte pentru copii: „Uimitoarea poveste a băiatului care și-a mâncat propriul pește“, iar în 2014, „Omul care fura ferestre – cioburi de București“.

Cătălin D. Constantin este editor de carte, predă cursuri și seminare la departamentul de studii culturale și antropologie al Facultății de Litere de la Universitatea din București. A coordonat mai multe colecții de beletristică și a mai multe albume de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc. Teza de doctorat, publicată în 2013, a avut ca temă viața cotidiană în orașele românești la începutul secolului al XX-lea, pornind de la jurnale inedite de epocă ale unor personaje anonime, pe care le-a colecționat de-a lungul timpului. Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie și de a călători, a susținut în 2014 un al doilea doctorat, în Arhitectură, având ca temă piețele orașelor din Europa și simbolismul lor.

Număr de vizualizări :1270


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro