Ştefan Baciu, ales în Biroul Executiv FIJET

sept. 29th, 2016 | By | Category: Postcard

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism – FIJET şi-a desemnat prin vot noua conducere, în cursul celui de-al 58-lea Congres, organizat între 22 şi 27 septembrie 2016, la Moscova. Preşedintele Clubului Presei de Turism – FIJET România, colegul nostru de la RRI, Ştefan Baciu, a fost ales în Comitetul Executiv al FIJET, alături de alţi 6 membri: Salah Attia (Egipt), Delal Atamdede (Turcia), Maria del Mar Garcia Aguilo (Spania), Plamen Starev (Bulgaria), Natalya Tarasenko (Rusia) şi Tina Cubrilo (Croaţia).

Ştefan Baciu este jurnalist la Radio România Internaţional şi, de peste 20 de ani, realizează rubrici şi emisiuni turistice. În 2007, alături de alţi 33 de jurnalişti, a devenit membru fondator al Clubului Presei de Turism – FIJET România, iar în februarie 2016 a fost ales preşedintele organizaţiei.

FIJET, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, fondată în 1954, are peste 700 de membri din circa 30 de state ale lumii. Începând din 1971, FIJET a acordat celebrul trofeu Mărul de Aur unor destinaţii turistice de excelenţă, unor iniţiative deosebite sau unor personalităţi care au contribuit la dezvoltarea acestui domeniu.

România a obţinut 5 astfel de trofee, în 1974 pentru mănăstirile cu picturi murale din Bucovina, în 2009 pentru Delta Dunării, Mărginimea Sibiului şi pentru compania aeriană Blue Air, cel mai recent fiind atribuit în 2014 municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale celebrului sculptor Brâncuşi.

Număr de vizualizări :582


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro