Eveniment literar, la ICR Istanbul

sept. 2nd, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, începând cu ora 17.00, la ICR Istanbul, va avea loc lansarea volumului „Înserare pe BosforAntologie de poezie contemporană turcă”. Volumul a apărut la editura Tracus Arte, 2015, în traducerea scriitoarei Niculina Oprea. Poeții selectați pentru această antologie sunt în număr de treizeci și opt, majoritatea sunt membrii ai Uniunii Scriitorilor și ai PEN Club din Turcia, deținători a numeroase premii literare, cu traduceri publicate în mai multe limbi străine și o intensă activitate literară internațională. De altfel, mulți dintre ei au fost publicați și în revistele literare românești, precum: România Literară, Luceafărul, Ramuri, Poezia etc.

Evenimentul din data de 3 septembrie include lansarea volumului „Înserare pe Bosfor” și lecturi bilingve de poezie și proză, atât din cartea lansată, cât și din volumele „Ochii Istanbulului” de Ayten Mutlu, „Timp îngemănat” de Enver Ercan,  „Strada care caută marea” de Hilal Karahan și „Inițiatoarea” de Mustafa Balel, toate apărute la edituri românești și traduse de Niculina Oprea.

Poeţii Ayten Mutlu, Enver Ercan, Hilal Karahan şi prozatorul Mustafa Balel vor  lectura din  cărțile lor, pe parcursul serii de 3 septembrie 2016, la sediul ICR Istanbul.


Număr de vizualizări :1088


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro